Info

RADNO VREME za božićne PRAZNIKE

Autor: Branko Vukašinović
12:00 | Nedelja, 05 01 2020

Povodom obeležavanja božićnih praznika, Zakonom o državnim i drugim praznicima neradni dan je utorak, 7. januar. Zbog toga većina ustanova, institucija i firmi neće raditi, dok će u pojedinima biti organizovana dežurstva.  

Dom zdravlja

Dom zdravlja Kragujevac će zbog praznika 7. januara organizovati rad u Zdravstvenoj stanici broj 4, u službi za zdravstvenu zaštitu školske dece od 7 do 20 časova. To radno vreme imaće Služba za zdravstvenu zaštitu predškolske dece, koja se nalazi u centralnom punktu u krugu Kliničkog centra Kragujevac, kao i Služba kućnog lečenja. Polivalenta patronažna služba radiće u utorak od 7 do 14,20 časova. Ambulanta u Stragarima radiće od 7 do 12 časova, a od 12 do 14,20 časova na terenu.

Apoteka Kragujevac

Zbog obeležavanja praznika i u kragujevačkim apotekama biće organizovana dežurstva, a jedino će Apoteka Bubanj za vreme praznika raditi uobičajeno 24,00. 

Na Badnji dan u ponedeljak, 6. januara apoteke “1. maj”, “29. novembar”, “Šumadija”, “Palilula”, “Avala”, “Stanovo”, “21. oktobar”, “Topola”, “Batočina”, “Rača”, “Knić”, “Gruža”, “Bresnica”, “Zastava”, “Zdravlje”, “Lapovo”, “Erdoglija”, “Đurđevdan” i “Aerodrom”  radiće od 7 do 17 časova, a “Šumarice”, “Natalinci”, “Bare” i “Šatornja” do 14 časova, dok će “Stragari”, “Čumić” i “Toponica” raditi do 15 časova.

Na Božić u utorak, 7. januara, apoteke “1. maj” i “Šumadija” radiće od 9 do 17 časova.  

JKP “Šumadija” – parking i pijace   

Parkiranje na otvorenim i zatvorenim parkiralištima neće se naplaćivati 7. januara, a tog dana neće raditi ni pijace.

Gradska agencija za saobraćaj

Autobusi javnog gradskog i prigradskog prevoza za vreme praznika saobraćaće po izmenjenom redu vožnje. Na Badnji dan, 6. januara, autobusi će saobraćati skraćeno, a biće održani svi polasci zaključno sa 19 časova, ali po radu vožnje za nedelju i državni praznik. Za Božić, 7. janauara, neće biti javnog prevoza u našem gradu. 

Pošta Kragujevac

Zbog božićnih praznika 7. januara neće raditi ni pošte u Kragujevcu, a na Badnji dan radiće do 17 časova.  

Narodna biblioteka "Vuk Karadžić"

Biblioteka neće raditi tokom božićnih praznika. 

Šoping centar “Kragujevac Plaza”

Šoping centar “Kragujevac Plaza” 6. januara radiće od 10 do 18 časova, a 7. januara će biti zatvoren. 

Bioskop “Cineplexx Kragujevac Plaza” 

Zbog obeležavanja božićnih praznika i bioskop Cineplexx Kragujevac Plaza radiće redukovano. U ponedeljak, 6. januara, radiće od 11 do 18 časova, dok 7. januara neće raditi.

Zatvoreni bazen SPD “Radnički”

Zatvoreni bazen neće raditi 7. januara, dok će 6. januara biti otvoren do 16 časova.