Info

RADNO VREME za božićne PRAZNIKE

Autor: Branko Vukašinović
14:00 | Sreda, 05 01 2022

Povodom obeležavanja božićnih praznika, Zakonom o državnim i drugim praznicima neradni dan je 7. januar. Zbog toga većina ustanova, institucija i firmi neće raditi, dok će u pojedinima biti organizovana dežurstva.  

Dom zdravlja 

Kovid ambulante kragujevačkog Doma zdravlja u ATD-u 7. januara radiće od 7 do 20 časova.   

Na vakcinalnom punktu u školi “Vukašin Marković“ građani će 7. januara moći da se vakcinišu od 10 do 16 časova.  

Ostale amubalnte ovdašnjeg Doma zdravlja 6. januara će raditi od 7 do 19 časova. Zdravstvena stanica broj 4 i služba za zdravstvenu zaštitu školske dece 7. januara radiće od 7 do 19 časova. To radno vreme imaće i Služba za zdravstvenu zaštitu predškolske dece, koja se nalazi u centralnom punktu u krugu Kliničkog centra Kragujevac, kao i Služba kućnog lečenja. Polivalenta patronažna služba radiće u petak, 7. januara od 7 do 20 časova. Ambulanta u Stragarima radiće od 7 do 12 časova, a od 12 do 14,20 časova na terenu. 

Apoteka Kragujevac

Zbog obeležavanja praznika i u kragujevačkim apotekama biće organizovana dežurstva, a jedino će Apoteka Bubanj za vreme praznika raditi uobičajeno 24,00. Apoteke “1. maj”, “29. novembar”, “Šumadija”, “Palilula”, “Avala”, “Stanovo”, “21. oktobar”, “Topola”, “Batočina”, “Rača”, “Knić”, “Gruža”, “Bresnica”, “Zastava”, “Đurđevdan”, “Zdravlje”, “Lapovo”, “Erdoglija”  i “Filip Kljajić”  radiće 6. januara od 7 do 17 časova, a “Šumarice”, “Natalinci”, “Bare” i “Šatornja” do 14 časova, dok će “Stragari”, “Čumić”, “Toponica” i “Lapovo 2“ raditi do 15 časova. Dežurna apoteka 7. januara je  “1. maj” koja će raditi od 10 do 20 časova. 

JKP “Šumadija” – parking, javni prevoz, pijace, čistoća i groblja   

Parking 

Parkiranje na otvorenim i zatvorenim parkiralištima neće se naplaćivati 7. januara. To ne važi i za Parking garažu u ulici Kneza Miloša, koja radi sve vreme tokom praznika 24 časa dnevno i gde se naplaćuje parkiranje. Depo za čuvanje nepropisno parkiranih vozila radi, takođe, neprekidno 24 časa. 

Javni prevoz 

Autobusi javnog gradskog i prigradskog prevoza za vreme praznika saobraćaće po izmenjenom redu vožnje. Autobusi će 6. januara saobraćati po redu vožnje za radni dan, ali skraćeno i biće održani svi polasci zaključno sa 19 časova. Javnog prevoza u Kragujevcu neće biti 7. januara. Vozila u prigradskom prevozu putnika će do 21. januara 2022. saobraćati po redu vožnje za đački raspust. 

Pijace  

Pijace neće raditi 7. januara, a na Badnji dan radiće po uobičajenom radnom vremenu i to: Šarena pijaca od 8 do 16 časova, Zelena pijaca “Aerodrom” od 6 do 20 časova, a ostale pijace (Bresnica, Bubanj, Erdoglija, Stanovo) radiće od 6 do 16 časova.  

Čistoća 

Sektor čistoće će raditi po ustaljenom planu i program, dok će Služba zoohigijene po pozivu građana sklanjati pse lutalice sa ulica i javnih površina. 

Groblja 

U Kragujevcu 7. januara neće se obavljati sahranjivanje na gradskim grobljima i neće se vršiti izdavanje pokojnika. 

Korisnički centar i poslovnica u “Radničkom”

Korisnički centar JKP Šumadija će 6. januara raditi od 7 do 12 časova, dok 7. januara neće raditi.

Poslovnice u TPC „Radnički“ i u objektu pijace “Aerodrom“ 6. januara će raditi do 12 časova, dok 7. januara neće raditi. 

Zimska služba

U slučaju snežnih padavina organizovano je dežurstvo zimske službe.

Pošta Kragujevac

Zbog božićnih praznika neće raditi ni pošte u Kragujevcu 7. januara, Pošte će 6. januara raditi do 17 časova, osim glavne koja će biti otvorena do 18 časova.  

Narodna biblioteka "Vuk Karadžić"

Biblioteka će 6. januara raditi do 13 časova, a neradni dani su 7. i 8. januara, dok od 10. januara nastavlja sa uobičajenim radnim vremenom. 

Šoping centar “Big Fashion Kragujevac”

Šoping centar “Big Fashion Kragujevac” 6. januara radiće od 10 do 18 časova, a 7. januara biće zatvoren. “Big” ostalim danima radi u periodu od 10 do 22 časova.

Bioskop “Cineplexx Big Fashion Kragujevac” 

Zbog obeležavanja božićnih praznika i bioskop Cineplexx Big Fashion Kragujevac radiće redukovano. Bioskop će 6. januara raditi od 11 do 16 časova, 8. i 9. januara biće otvoren od 11 do 23 časa, dok 7. januara neće raditi.