Info

RADNO VREME za novogodišnje i božićne PRAZNIKE

Autor: InfoKG
14:00 | Petak, 30 12 2022

Povodom obeležavanja novogodišnjih i božićnih praznika, Zakonom o državnim i drugim praznicima neradni dani su 1., 2., 3. i 7. januar. Zbog toga većina ustanova, institucija i firmi neće raditi, dok će u pojedinima biti organizovana dežurstva.  

Dom zdravlja 

Kovid ambulante kragujevačkog Doma zdravlja u ATD-u, 1. i 7. januara radiće od 8 do 18 časova, a 2. i 3. januara od 7 do 17 časova. 

Zdravstvena stanica broj 4 i služba za zdravstvenu zaštitu školske dece 31. decembra, 1. i 7. januara radiće od 8 do 18 časova, a 2. i 3. januara od 7 do 20 časova. To radno vreme imaće i službe za zdravstvenu zaštitu školske i predškolske dece, kao i kućnog lečenja. Polivalenta patronažna služba radiće u ponedeljka i utorak, 2. i 3. januara od 7 do 20 časova. Ambulanta u Stragarima radiće od 7 do 12 časova, a od 12 do 14,20 časova na terenu. 

Apoteka Kragujevac

Zbog obeležavanja praznika i u kragujevačkim apotekama biće organizovana dežurstva, a jedino će Apoteka Bubanj za vreme praznika raditi uobičajeno 24:00. 

Apoteke “1. maj”, “29. novembar”, “Avala i “Stanovo” radiće 31. decembra od 7 do 17 časova, a tog dana do 13 časova će raditi “Šumadija”, “21. oktobar”, “Topola”, “Batočina”, “Rača”, “Knić”, “Natalinci”, “Gruža”, “Bresnica”, “Zastava”, “Đurđevdan”, “Zdravlje”, “Lapovo”, “Erdoglija” i “Šatornja”. 

Prvog dana 2023. dežuraće apoteke “1. maj” od 9 do 19 časova i “Lapovo” od 8 do 12 časova. 

U ponedeljak i utorak, 2. i 3. januara apoteke “1. maj” i “29. novembar” radiče od 9 do 19 časova, “Avala” i “Lapovo” do 16 časova, “Batočina” do 14 časova, a “Stanovo”, “Topola”, “Rača”, “Knić” i “Đurđevdan” do 13 časova. Dok će apoteka “Šatornja” dežurati u utorak, 3. januara, od 8 do 12 časova. 

U petak, 6. januara, apoteke “1. maj”, “29. novembar”, “Šumadija”, “Avala”, “Stanovo”, “21. oktobar”, “Topola”, “Batočina”, “Rača”, “Knić”, “Gruža”, “Bresnica”, “Zastava”, “Đurđevdan”, “Zdravlje”, “Lapovo”, “Erdoglija”, “Filip Kljajić” radiće od 7 do 17 časova, dok će do 13 sati dežurati “Palilula”, “Šumarice”, “Natalinci”, “Stragari”, “Čumić”, “Bare”, “Toponica”, “Šatornja”, a apoteka “Lapovo 2” tog dana će biti otvorena od 8 do 13 časova. 

Na Božić, 7. januara, dežuraće apoteka “1. maj” od 10 do 20 časova.

JKP “Šumadija” – parking, javni prevoz, pijace, čistoća i groblja   

Parking 

Parkiranje na otvorenim i zatvorenim parkiralištima neće se naplaćivati 1., 2., 3. i 7. januara. To ne važi i za Parking garažu u ulici Kneza Miloša, koja će raditi sve vreme tokom praznika 24 časa dnevno i gde će se naplaćivati parkiranje. Pauk služba radi u skladu sa potrebama saobraćajne policije i komunalne inspekcije.

Javni prevoz 

Autobusi javnog gradskog i prigradskog prevoza za vreme praznika saobraćaće po izmenjenom redu vožnje. Autobusi će 31. decembra saobraćati po redu vožnje za subotu, ali skraćeno biće održani svi polasci zaključno sa 19 časova. Javnog prevoza u Kragujevcu neće biti 1. i 7. januara, dok će 2. i 3. januara autobusi saobraćati po redu vožnje za nedelje i državni praznik. Autobusi će 6. januara saobraćati po redu vožnje za radni dan, ali skraćeno biće održani svi polasci zaključno sa 19 časova.

Vozila u prigradskom prevozu putnika će do 20. januara 2023. saobraćati po redu vožnje za đački raspust. 

Pijace  

Pijace neće raditi 1. i 7. januara. Pijace Aerodrom, Šarena i Kvantaška 2. januara će raditi uobičajeno, dok pijace Erdoglija, Bubanj, Bresnica i Stanovo neće raditi. Na Badnji dan, 6. januara, sve pijace će raditi po redovnom radnom vremenu, osim pijace Aerodrom koja će raditi od 7 do 18 časova. 

Čistoća 

Sektor čistoće će raditi po ustaljenom planu i programu za dane praznika, osim Službe zoohigijene gde je organizovano pasivno dežurstvo i Službe dimničara koja tokom neradnih dana neće raditi.

Groblja 

U Kragujevcu 1. i 7. januara neće se obavljati sahranjivanje na gradskim grobljima i neće se vršiti izdavanje pokojnika. Dežurstvo šalterskih radnika biće organizovano 2. i 3. januara na Varoškom i Bozman groblju. 

Korisnički centar i poslovnica u “Radničkom”

Korisnički centar JKP Šumadija za vreme novogodišnjih i božićnih praznika neće raditi 1., 2., 3. i 7. januara.

Zimska služba

U slučaju snežnih padavina organizovano je dežurstvo zimske službe.

Pošta Kragujevac

Zbog novogodišnjih i božićnih praznika neće raditi ni pošte u Kragujevcu 1. i 7. januara, a dežurstvo će 2. i 3. januara biti organizovano u poštama u Šoping centru “Big Fashion Kragujevac” od 10 do 20 časova i u “Roda centru” 2. januara od 8 do 20 časova. Pored toga, 31. decembra i 6. januara pošte će raditi do 17 časova.  

Narodna biblioteka "Vuk Karadžić"

Biblioteka neće raditi 31. decembra, 1., 2., 3. i 7. januara.  

Šoping centar “Big Fashion Kragujevac”

Šoping centar “Big Fashion Kragujevac” 31. decembra i 6. januara radiće od 10 do 18 časova, a 1. i 7. januara biće zatvoren. “Big” će ostalim danima raditi u periodu od 10 do 22 časova.

Bioskop “Cineplexx Big Fashion Kragujevac” 

Zbog obeležavanja novogodišnjih i božićnih praznika i bioskop Cineplexx Big Fashion Kragujevac radiće redukovano. Bioskop će 31. decembra i 6. januara raditi od 11 do 16 časova, 1. januara od 15 do 23 časa, 2., 3. i 8. januara biće otvoren od 11 do 23 časa, 4. i 5. januara od 13 do 23 časa, dok 7. januara neće raditi.

Zatvoreni bazen SPD Radnički

Tokom novogodišnjih i božićnih praznika, zatvoreni bazen u Kragujevcu radiće prema izemenjenom rasporedu. U subotu, 31. decembra bazen će raditi do 13 časova. U nedelju i ponedeljak, odnosno 1. i 2. januara zatvoreni bazen neće raditi. U petak 6. januara, zatvoreni bazen će raditi do 13 časova, a za Božić, 7. januara, bazen neće raditi.