Info

Rekonstruisan SPORTSKI TEREN kod škole u Maršiću (FOTO)

Autor: InfoKG
10:00 | Utorak, 19 09 2023

Rekonstruisan je sportski teren pored Osnovne škole ''19. oktobar'' u Maršiću, a za te namene je iz gradske kase izdvojeno 1,45 miliona dinara. Ograđen je teren sa novim koševima, golovima, postavljene su klupe, a uskoro će biti i osvetljen. 

Ova investicija lokalne samouprave ima ogroman značaj za školu jer je jedini je teren na kom može da održava nastava fizičkog vaspitanja, ali i sve ostale vannastavne aktivnosti. Škola je osnovana 1967. godine, ima više od 50 zaposlenih, a funcioniše sa izdvojenim odeljenjima u Kormanu, Cvetojevcu, Donjim Komaricama i Botunju i broji 250 đaka. U prethodnom periodu grad Kragujevac je dosta ulagao i u okviru sanacije i renoviranja, a nedavno je rekonstruisano i  igralište u izdvojenom odeljenju  škole u Cvetojevcu”, kazala je direktorka Osnovne škole “19. oktobar”, Snežana Rajevac.

Iz lokalne samouprave najavljuju da će sportski teren uskoro biti i osvetljen.  

Uskoro će škola za održavanje nastave fizičkog vaspitanja dobiti i nove lopte i druge sportske rekvizite. Zadovoljan sam jer je ovo još jedan sportski teren koji smo završili prema planu i u roku. Cilj grada Kragujevca programom rekonstrukcije i pravljenjem novih sportskih igrališta u svim naseljima je da sportsku infrastrukturu podignemo na  nivo kakav mladi i učenici zaslužuju”, rekao je član Gradskog veća za sport, Predrag Stevović.

Govoreći o planovima za OŠ 19. oktobar, gradonačelnik Nikola Dašić je rekao da škola nema slobodnog zemljišta za izgradnju fiskulturne sale i da za taj problem na neki način mora da se nađe rešenje jer, korišćenje sale Mesne zajednice za časove fizičkog vaspitanja, to nije. Ostaje nam da razmišljamo u smeru rešavanja tog problema, poručio je gradonačelnik Dašić.

Osnovne škole, u koje se decenijama nije ulagalo, su u programu infrastruktrunog održavanja i rade se podovi, krovovi, menja stolarija, sistemi grejanja i dalje ćemo nastaviti jer postoje potrebe. Direktori škola kroz svoje programe apliciraju za te radove, a u skladu sa mogućnostima trudimo se da te zahteve realizujemo kako bismo đacima omogućili savremene uslove u njihovim školama”, kazao je gradonačelnik.

Podsetimo, krajem jula je postavljanjem sprava za igru na prostoru u blizini Osnovne škole “19. oktobar” i Maršić dobio igralište za decu. Opširnije ovde: I najmlađi u Maršiću dobili igralište