InfoFoto: kragujevac.rs

Renovirano strelište u hali Jezero (FOTO)

Autor: InfoKG
09:00 | Četvrtak, 23 12 2021

Pucanjem u metu petoro srpskih reprezentativaca, najpoznatijih srpskih strelaca, Stevana Pletikosića, Milutina Stefanovića, osvajača olimpijskih, svetskih i evropskih medalja, trenera Darka Jovanovića i predsednika Streljačkog kluba „Čika Mata“ Milana Armuša, zvanično je otvorena rekonstruisana streljana u hali Jezero, jedna od najstarijih streljana u Kragujevcu. Za renoviranje svlačionica, uređenje ambijenta i osvetljenja strelišta, nabavku novih elektronskih meta iz budžeta grada izdvojeno je 600.000 dinara. 

Više od pola života i tokom čitave karijere, Pletikosić, Stefanović i paraolompijac Dragan Ristić proveli su u streljani u hali Jezero.

Preuređen prostor strelišta u hali Jezero je prava streljačka laboratorija i prostor gde će se najmlađi takmičari učiti streljačkoj veštini. Drago mi je da smo pored dobrih uslova za takmičarski deo u Drugoj gimnaziji, dobili i bazu za stvaranje novih talenata, ali i otvoreno strelište za građanstvo i rekreativce koji žele da se oprobaju u ovoj veštini”, kaže Stevan Pletikosić.

Milutin Stefanović ocenjuje da je veoma je važno da se na ovaj način ulaže u infrastrukturu kako bi nove generacije koje od sportskih udruženja i organizacija očekuju da budu moderne i svaremene, kao što je ovo strelište iznedrile nove šampiona. 

Streljački klub Čika Mata je iznedrio sportsiste olimpijskog ranga i jedan je od retkih klubova u Srbiji koji ima zlatnu i bronzanu olimijsku medalju, pored državnih u svojoj kolekciji”, kazao je Stefanović.

Streljana u hali Jezero prema rečima menadžmenta kluba namenjena je za početnike i rekreativce, dok streljana u Drugoj kragujevačkoj gimnaziji ostaje za sportsko streljaštvo. 

Ulaganjem u sportsku infrastrukturu na ovaj način jedan je od koraka omasovljenja streljačkog  sporta u Kragujevcu. Rekonstrukcijom strelišta u hali Jezero, Kragujevac dobija školu streljaštva na nivou kakvu, kao grad oružja, zaslužuje. Rekonstrukcijom ovog strelišta stekli su se vrhunski uslovi za bavljenje ovim sportom, a sada sledi rad i rezultati na radost svih nas. Najveća imena kragujevačkog i srpskog streljačkog sporta kao što su Pletikosić, Stefanović, Ristić počeli su baš ovde. Posle toliko decenija dočekali smo da, zahvaljujući gradu Kragujevcu, koji ima sluha za to što mi radimo i postižemo olimpijske, paraolimpijske medalje i imamo više svetskih i prvaka države u svim kategorijama i mnogo drugih medalja, pored titule najboljeg kluba u zemlji zadnjih pet godina, dobijemo jedno od najmodernijih trenažnih strelišta za vazdušno oružje u ovom delu Srbije i šire”, izjavio je predsednik SK Čika Mata, Milan Armuš. 

Grad Kragujevac je u renoviranje svlačionica, uređenje ambijenta i osvetljenja strelišta, nabavku novih elektronskih meta uložio 600.000 dinara. 

Streljana je poseban projekat jer je Čika Mata klub sa bogatom istorijom i tradicijom stvaranja najvećih imena kragujevačkog i srpskog streljačkog sporta. Da bismo stvarali novu streljačku bazu i buduće šampione, morali smo da obezbedimo prostor i ambijent za to. Rekonstruisanom streljanom u hali Jezero, klub Čika Mata dobija najsavremenije strelište otvoreno za sve Kragujevčane, a posebno je poziv za najmlađe kako bismo prethodne sjajne generacije strelaca imali sa kim da zamenimo”, zaključio je član Gradskog veća za sport, Predrag Stevović.

Galerija slika