Info

Samostalni sindikat: Novi menadžment odbio naše predloge, sutra skup na ulazu u Fiat kod “Šest topola”

Autor: InfoKG
17:00 | Sreda, 25 05 2022

Menadžment Stellantisa odbio je da popravi ponudu datu radnicima za odlazak na rad u inostranstvo ili napuštanje fabrike. To je nakon sastanka sa vrhom kompanije saopštio Samostalni sindikat i pozvao radnike da se sutra okupe kod ulaza u kragujevačku fabriku.  

Agonija radnika kragujevačke fabrike se produžava. Obećano da će se do kraja meseca iznaći najbolje rešenje za radnike. Kompanija se napokon oglasila saopštenjem i promovisala novog direktora kragujevačke fabrike. Predstavnici Samostalnog sindikata se sastali sa novim menadžmentom. Međutim, sastanak je prošao bez dogovora. 

Nakon upravo završenog razgovora sa vrhom kompanije Stellantis u Kragujevcu i novim menadžerima, odbijeni su svi naši predlozi da se popravi ponuda data radnicima za odlazak na rad u inostranstvo ili napuštanje fabrike. Predstavnici kompanije izneli su čvrst stav, da ništa ne žele da promene u svojoj ponudi.

Zato, za sutra u 10 casova, pozivamo sve radnike Stillantis-a i kooperantskih kompanija da dođu ispred kapije kod “Šest topola”, kako bi ih upoznali sa namerama poslovnog rukovodstva o načinu rešavanja prestojećeg socijalnog programa”, navodi se u saopštenju Samostalnog sindikata kragujevačke fabrike.

Iz Samostalnog sindikata poručuju da će preduzeti odlučnu akciju, kako kažu, da bi zaštitili radna mesta, porodice i grad.