InfoFoto: JKP Šumadija

"Sekopak karavan" posetio Kragujevac: Za građane koji recikliraju staklenu ambalažu edukacija i pokloni (FOTO)

Autor: Jovana Mladenović
15:00 | Sreda, 12 07 2023

Kompanija Sekopak i JKP Šumadija Kragujevac danas su u Velikom parku organizovali veliku akciju sakupljanja staklenog ambalažnog otpada „Sekopak karavan“, gde su se građani za donetih 6 ambalažnih staklenih jedinica dodatno informisali o „reciklažnim zvonima“ i značajem odvajanja staklene ambalaže. Kragujevčani koji su učestvovali u akciji dobili su prigodne poklone u duhu zaštite životne sredine.

- Cilj „Sekopak karavana“ je da obiđemo svih devet gradova u kojima su postavljena „zvona“ za sakupljanje staklene ambalaže. JKP Šumadija je naš partner još od 2010. godine i rezultati sakupljanja staklene ambalaže su jako dobri. Kragujevac ima do sada posatvljenih 150 zvona i više od 105 tona sakupljene staklene ambalaže. Zahvaljujem se građanima Kragujevca na ostvarenim rezultatima i pozivam ih da nastave sa odlaganjem staklene ambalaže kako bi došli do još boljih rezultata u ovoj godini, rekla je Ivana Pavlović, menadžerka operacija kompanije Sekopak.

- JKP Šumadija nastavlja dugogodišnju saradnju sa kompanijom Sekopak, a kao rezultat uspešne saradnje je i današnja akcija. Pre dve godine u okviru projekta „Upravljanje stakklenom ambalažom na Zapadnom Balkanu“ u Kragujevcu je postavljeno 120 „zvona“ za sakupljanje staklene ambalaže, a tokom ove godine dobili smo još 30 „zvona“ od Sekopaka koja su postavljena kod pravnih subjekata. Građani Kragujevca pokazali su veliko interesovanje za sakupljanje staklene ambalaže, a ovakvim akcijama želimo da ih motivišemo da nastave i dalje da odvajaju staklenu ambalažu, rekla je Marina Arsenijević, PR JKP Šumadija Kragujevac.

Akciju su podržali i mališani iz PU „Čili i Vili“ koji su kroz interaktivnu radionicu učili da pravilno razvrstavaju ambalažni otpad, ali i da kroz crtanje i bojenje predstave „zvona“ koja su postavljena u njihovom gradu.

Cilj današnje akcije je da građane Kragujevca dodatno upoznamo sa „zvonima“ i značajem odvajanja staklene ambalaže, kako bi nam grad bio čist, a staklena ambalaža završila tamo gde joj je i mesto – u reciklaži.

JKP Šumadija i kompanija Sekopak su kao nagradu za predatu staklenu ambalažu građanima Kragujevca obezbedili prigodne poklone u duhu zaštite životne sredine.

Galerija slika