InfoFoto: Arhiva

Sindikat: Radnici Fiata dolaze iz Slovačke na praznični odmor u Srbiji

Autor: InfoKG
13:30 | Ponedeljak, 19 12 2022

Svi radnici Fiatove fabrike automobila u Kragujevcu, koji su radno angažovani u Stelantisovoj fabrici u Trnavi u Slovačkoj, doći će kući 23. decembra zbog predstojećih praznika, objavio je Samostalni sindikat te fabrike. Kako je rečeno agenciji Beta u tom sindikatu, oni se vraćaju u Kragujevac pošto slovačka fabrika neće raditi tokom prazničnih dana.

Pre desetak dana u Kragujevac se vratila druga grupa radnika koja je ranije prihvatila ponudu poslodavca za radno angažovanje u Slovačkoj po sistemu “tri plus jedan”. Pre povratka u Slovačku na nova tri meseca, oni provode mesec dana u Kragujevcu i za to vreme su radno angažovani u fabrici automobila u tom gradu.

Predsednik tog sindikata Saša Đorđević je potvrdio da će i radnici koji rade u kragujevačkoj fabrici uskoro ići na kolektivni zimski odmor.

On je naveo da će dužina tog odmora, kao i kada će početi, biti precizirani ovih dana, ali nije isključio mogućnost da zaposleni na ovaj odmor odu do kraja sedmice.

Đorđević je potvrdio da i dalje stiže nova oprema za proizvodnju električnog vozila koja je najavljena za 2024. godinu. Istakao je da sve teče “po planu” i izrazio očekivanje da će instaliranje opreme početi posle Nove godine.

Izvor: Agencija Beta i mediji