Info

Sindikat: Šef odborničke grupe SNS-a izneo niz neistina u vezi IZJZ Kragujevac

Autor: InfoKG
12:00 | Sreda, 29 12 2021

Povodom smene direktora Instituta za javno zdravlje Kragujevac, saopštenjem za javnost oglasila se Sindikalna organizacija te ustanove.

Kao piše list Danas, Sindikalna organizacija Instituta za javno zdravlje Kragujevac u saopštenju navodi da je šef odborničke grupe SNS-a, Saša Jaćović, izneo niz neistina u vezi ove ustanove.

Saopštenje Sindikalne organizacije IZJZ Kragujevac Sindikata zaposlenih u zdravstvu i socijalnoj zaštiti Srbije prenosimo u celosti:

“Jedan broj medija je preneo izjavu šefa odborničke grupe SNS-a Saše Jaćovića u kojoj je iznet niz neistina vezano za smenu VD direktora IZJZ Kragujevac Dragana Vasiljevića.

Kao prvo, nije tačno da su bilansi Instituta „jako loši“ niti da zaposleni „već duže vreme ne dobijaju pun lični dohodak“.

Postoje zamerke većine rukovodećeg kadra Instituta vezano za raspodelu prihoda, nenemensko trošenje sredstava sa tržišta, gubitak dela tržišta, kao i za loše međuljudske odnose unutar Instituta.

Ne postoji nikakav zvanični dopis niti Upravnog, niti Nadzornog odbora IZJZ. Postoji dopis potpisan od strane većine načelnika i šefova (rukovodećeg kadra) centara i službi Instituta vezano za već pomenute zamerke, koji je bio adresiran isključivo na tadašnjeg VD direktora, sa namerom da se pozove na razgovor i iznalaženje rešenja za postojeće probleme. Do tog dijaloga nije došlo, ali je dopis našao put do resornog Ministarstva i Vlade i epilog svega je poznat.

U čitavom procesu, Gradski odbor SNS-a nije bio uključen ni na koji način i nama, zaposlenima u IZJZ Kragujevac, nije jasno odakle gospodinu Jaćoviću informacije koje je izneo na Gradskom odboru SNS-a“, navodi se u saopštenju Sindikalne organizacije Instituta za javno zdravlje Kragujevac.

Izvor: DANAS