Info

SMEĆE na sve strane ispod NADVOŽNJAKA – Evo šta će nadležni da urade (FOTO)

Autor: Branko Vukašinović
12:00 | Petak, 16 04 2021

Ispod nadvožnjaka na Pivari smeće na sve strane, a godinama unazad bacaju ga pojedini meštani, ali i ulični prodavci, koji su na tom mestu formirali nelegalnu pijacu. Oni se žale se da nema kontejnera, iako na stotinak metara od divlje deponije, stoje tri gotovo prazna. U Gradskoj upravi rešenje ovog problema vide u izmeštanju nelegalne pijace na drugu lokaciju, ali i pojačanoj inspekcijskoj kontroli. 

Nedaleko od centra grada smeće je pobacano na sve strane i to ispod nadvožnjaka. Pojedini meštani ovog dela grada i ulični prodavci složni su po pitanju toga da godinama unazad bacaju smeće ispod nadvožnjaka. Isti stav dele i kada je reč o raščišćavanju divlje deponije i zahvalni su Javnom komunalnom preduzeću “Šumadija“ koje to radi nekoliko puta godišnje. Smeće bacaju, kako kažu, jer nemaju kontejnere ispod nadvožnjaka. Pojedini od njih tvrde da je rešenje za ovaj problem da se na ovom mestu postavi kontejner čamac. 

Međutim, iz JKP “Šumadija” kažu da im tu želju ne mogu ispuniti.    

Sakupljanje otpada na teritoriji grada Kragujevca organizovano je putem kanti i kontejnera, a te posude, koje zovemo čamac, služe da odvoženje uglavnom graševinskog otpada ili prilikom nekih radova. Znači, za odlaganje otpada, koji ne treba da se odlaže u komunalne kontejnere”, izjavila je rukovodilac sektora “Čistoća” u JKP “Šumadija”, Marija Nikolić.  

Rešenje ovog problema u Gradskoj upravi vide u izmeštanju nelegalne pijace ispod nadvožnjaka na drugu lokaciju, tačnije kod Šarene pijace na Aerodromu. 

Mi smo i do sada vršili česte inspekcijske nadzore. Međutim, ponovo dolazi do stalnog sakupljanja ilegalnih prodavaca. U narednom period ćemo organizovati dežurstva komunalne policije i nadam se da ćemo na taj način sprečiti ponovno okupljanje ovih prodavaca i stvaranje problema u toj zoni”, izjavio je član Gradskog veća za komunalne delatnosti, Vladimir Maksimović. 

Meštani koji žive u blizini nadvožnjaka sigurni su da će pojedinci i nakon izmeštanja nelegalne pijace i dalje bacati đubre na sve strane. 

Apsurd u čitavoj ovoj priči je što se na manje od 100 metara od divlje deponije nalaze tri kontejnera, koja su gotovo prazna. Da bi se problem rešio, očigledno je da će pojedini građani ovog naselja koji uz ulične prodavce bacaju smeće ispod nadvožnjaka morati da počnu da koriste kontejner.

Galerija slika