Info

SNS obeležila Svetu Petku, bivši gradonačelnik nije došao na slavu (FOTO)

Autor: Jovana Mladenović
13:07 | Sreda, 27 10 2021

Gradski odbor SNS obeležio je danas krsnu slavu, Svetu Petku, praznik posvećen Prepodobnoj mati Paraskevi.

Slavi su prisustvovali gosti koalicioni partneri, ali i predstavnici stranaka koje to nisu. Zanimljivo je da na slavi nije bio nekadašnji gradonačelnik Radomir Nikolić. Primetno je bilo i odsustvo pojedinih koalicionih partnera SNS čiji su članovi na istaknutim funkcijama u lokalnoj samoupravi.

Gradonačelnik Nikola Dašić na slavu je stigao tek isprativši premijerku Anu Brnabić i ministarku Irenu Vujović, koje su danas u Kragujevac došle kako bi prisustvovale početku radova na modernizaciji sistema daljisnkog grejanja u Energetici, odnosno zameni kotlova na ugalj onima na gas. Upravo na taj događaj osvrnuo se gradonačelnik obrativši se prisutnima nakon sečenja slavskog kolača:

- Baš na ovaj slavski dan, interesantno je, imali smo priliku da pomerimo strelicu istorije grada Kragujevca, jer upravo smo završili zvanično otvaranje radova na zameni kotlova u Energetici. To je zaista nešto istorijsko, čemu su prisustvovale i premijerka Ana Brnabić i ministarka Irena Vujović, a pre svega ja moram da se zahvalim predsedniku države Aleksandru Vučiću, jer je on taj koji nas je prvi podržao. Time što je čuo mene, odnosno nas kao izvršnu vlast u Kragujevcu, čuo je i sve Kragujevčane, jer svi znamo koliko je ovo velika stvar za naš grad i da se taj problem decenijama gurao pod tepih", poručio je Dašić.

Karajović Dragan, odbornik SNS u Skupštini grada, izjavio je da je "godinu obeležilo dosta stvari urađenih u gradu, a na neke se čekalo i decenijama". Pobrojao je današnji početak zamene kotlova u Energetici, projekat Severna obilaznica, 32 asfaltirane ulice i renoviranje više dečjih igrališta i sportskih terena... "Nastavićemo i dalje sa tim stvarima i očekujemo da u narednoj godini uradimo još više u svim mesnim zajednicama, pre svega mislim na asfaltiranje ulicaa, a u planu je izrada kanalizacione i vodovodne mreže", navodi Karajović.   

Na pitanje novinara da li se SNS sprema za izbore, Karajović kratko odgovara: "Mi smo uvek spremni za izbore".

Galerija slika