Info

Šta vi kažete na Vučićevo obećanje da će TRŽNICA biti završena do kraja godine?

Autor: InfoKG
13:00 | Petak, 17 02 2023

Rekonstrukcija Gradske tržnice biće završena do kraja ove godine. To je prilikom posete Kragujevcu poručio predsednik Srbije Aleksandar Vučić, dodavši da će biti jedna od najlepših u celoj zemlji i da će se građani ponositi. 

Rekonstrukcija Gradske tržnice, odnosno “Zelene pijace”, koja se nalazi u okviru kompleksa Milošev venac, počela je još u maju 2020. Trebalo je da bude završena do kraja te godine. Međutim, ni posle gotovo tri godine kraj rekonstrukcije se ne nazire. Na sve to, zanimljivo je da je ovaj objekat izgrađen za oko godinu dana, a već tri ne može da bude rekonstruisan. 

Portal InfoKG je početkom februara pisao o tome, a tada iz Javnog komunalnog preduzeća “Šumadija” nisu rekli kada će rekonstrukcija biti okončana, niti koliko će na kraju radovi koštati. Ono što su saopštili tada jested a radova trenutno nema i da se rate kredita, koje mesečno iznose preko 35.000 evra, redovno izmiruju, jer je zgrada Tržnice, pod hipotekom. Opširnije ovde: SUDBINA Gradske tržnice: Radova nema, mesečna rata kredita 35.000€ - Evo šta kažu u JKP “Šumadija”.

Došlo je Sretenje, a sa njim i predsednik Srbije Aleksandar Vučić u Kragujevac. Odgonetnuo je enigmu kada će rekonstrukcija Tržnice biti završena, pošto to do sada nadležni u Kragujevcu to nisu. 

Tržnica u Kragujevca biće završena do kraja godine i biće jedna od najlepših u celoj Srbiji, kojom će se građani ponositi”, poručio je Vučić.

Izrazio je nezadovoljstvo što nije vođeno računa o projektovanju i načinu izvođenja radova. 

Do kraja ove nedelje završićemo sve što je papirološki važno kako bismo krenuli u taj posao”, rekao je Vučić.

Najavio je i da će država otplatiti i pola kredita koje je Kragujevac uzeo za izgradnju tržnice.

Na kraju ostaje da vidimo da li će se ova obečanja ispuniti. Do sada sve što se nadležni obećali za Tržnicu nije bilo ispunjeno.