InfoFoto: Privatna arhiva i JKP Šumadija

Posle pisanja portala InfoKG, uklonjena divlja deponija sa Zelene pijace (FOTO)

Autor: InfoKG
09:00 | Petak, 15 07 2022

Uklonjena je divlja deponija sa Zelene pijace u centru grada, nakon pisanja portala InfoKG da je to mesto zaraslo u korov i da je iza zaštitne ograde smeće razbacano na sve strane. 

Portal InfoKG su krajem juna kontaktirali građani koji žive u strogom centru grada u blizini Zelene pijace. Žalili su se da je ovaj prostor, čija je rekonstrukcija počela u maju 2020. i još uvek traje, zarastao u korov i da je na njemu formirana divlja deopnija. Opširnije ovde: Zelena pijaca zarasla u korov i pretvorena u divlju deponiju - Evo šta kažu u JKP “Šumadija”

Iz Javnog komaunalnog preduzeća “Šumadija” su tada najavili da će divlju deponiju ukloniti i sada se to obistinilo.

Nesavesni ulični prodavci odlaganjem smeća na neadekvatan način napravili su deponiju u centru grada kod zelene pijace “Centar” na prostoru zatvorenog gradilišta, ostavljajući iza sebe gomilu različitog otpada koje se svakim danom iznova uvećeva i širi neprijatan miris.

Kako se zatvoreno gradilište ne bi pretvorilo u smetlište ekipe JKP Šumadija Kragujevac su reagovale, uklonile veliku količinu smeća i prostor dodatno očistile“, saopšteno je iz JKP “Šumadija“. 

Građani koji žive u blizini Zelene pijace apeluju na vanpijačne prodavce da ne bacaju smeće iza zaštitne ograde, već na mesta predviđena za to. Nadaju se da će uskoro i konačno biti u potpunosti renovirana Gradska tržnica, čime će ovaj problem biti definitivno rešen.

Galerija slika