Info

Stragarci nezadovoljni odvoženjem smeća iz sela, evo šta kažu iz JKP Šumadija

Autor: Jovana Mladenović
12:00 | Četvrtak, 17 02 2022

Meštani sela Stragari nezadovoljni su odvoženjem smeća sa njihove teritorije. Kažu da su kontejneri stalno prepuni i da se otpad rasipa na sve strane, te da ga neretko vetar, psi i mačke unose u dvorišta koja su blizu posuda za odlaganje otpada. Kontaktirali smo JKP Šumadija kako bismo proverili kako funckcioniše odnošenje smeća iz kragujevačkih sela, naročito iz pomenutih Stragara.

- Odvoz smeća sa seoskog područja vrši se redovno po planu i programu, dva puta mesečno, sa već utvrđenih sabirnih mesta. JKP Šumadija građanima na seoskom području deli tipizirane plastične kese za sakupljanje otpada, kažu za naš portal iz ovog preduzeća.

Kada je reč konkretno o Stragarima, smeće se odvozi svake srede u mesecu, u drugoj smeni. Smeće se sakuplja iz 40 kontejnera koji su postavljeni na teritoriji ovog sela.

Nije tajna da su prikupljanje i odnošenje otpada u brojnim seoskim sredinama koje pripadaju Kragujevcu problematični. Ponekad je uzrok tome dinamika odvoženja smeća, ponekad ljudski nemar, a u svakom slučaju bitan faktor su psi i mačke lutalice kojih ima u svakom selu i koji rasturaju nagomilani otpad.

U toj podeli, selo Stragari još i dobro stoji kada je reč o dinamici odvoženja smeća, ali stoji i činjenica da postoji problem na terenu, pa Stragarci apeluju na nadležne da povećaju broj kontejnera ili češće iznose otpad.