InfoFoto: Arhiva - Šumadija sajam

Sve spremno za 11. Sajam građevinarstva u Kragujevcu

Autor: Branko Vukašinović
14:00 | Ponedeljak, 24 02 2020

Sajam građevinarstva, 11. po redu, biće održan od 28. februara do 1. marta na kragujevačkom sajmištu. U okviru ove manifestacije biće organizovan i Sajam keramike, vodoinstalacionog materijala i bele tehnike “Kerabel expo”. Na trodnevnoj manifestaciji predstaviće se oko 40 izlagača, a posetioce očekuje velika ponuda nekretnina, građevinskog materijala i opreme za gradnju po sajamskim cenama.  

Najveći sajam građevinarstva u centralnoj Srbiji zvanično će biti otvoren u petak, 28. februara, u 12 sati na Šumadija sajamu. U okviru ove manifestacije biće održani stručni seminari i predavanja.  

Akcenat će biti na sistemima zaštite životne sredine, biojamama za prečišćavanje otpadnih voda, biomasama kao energenta, novinama kod termoizolacionih premaza i svih oblika termoizolacije, novim tehnologijama i materijalima, energetskoj efikasnosti. Bogat stručni program organizuju Inženjerska komora Srbije, Građevinski klaster Šumadije i Pomoravlja, Privredna komora Kragujevca i Regionalna agencija za ekonomski razvoj Šumadije i Pomoravlja“, saopšteno je sa Šumadija sajma. 

Za sve posetioce obezbeđeni su besplatni parking i ulaz. Radno vreme Šumadija sajma tokom Sajma građevinarstva u petak i subotu, 28. i 29. februara, je od 10 do 18 časova, a u nedelju, 1. marta, do 15 časova.

Šumadija sajam ovu manifestaciju organizuje u saradnji sa Inženjerskom komorom Srbije i Građevinskim klasterom Šumadije i Pomoravlja, a pod pokroviteljstvom lokalne samouprave.