InfoFoto: Šumadija sajam - Arhiva

Sve spremno za 13. Međunarodni sajam turizma i seoskog turizma: Popusti i pokloni za posetioce

Autor: InfoKG
14:00 | Sreda, 23 11 2022

Međunarodni sajam turizma i seoskog turizma, pod sloganom “Izaberi svoje putovanje“ svečano će biti otvoren sutra u 11 sati u hali Šumadija sajma u Kragujevcu i trajaće do subote, 26. novembra. Turističke potencijale, atrakcije i programe putovanja, predstaviće više od 50 izlagača, uglavnom lokalnih turističkih organizacija iz Srbije, ali i iz Crne Gore, Bosne i Hercegovine i Severne Makedonije. Za posetioce su obezbeđeni popusti i pokloni. 

U Kragujevcu se po 13. put održava Međunarodni sajam turizma i seoskog turizma. “Izaberi svoje putovanje“ slogan je ovogodišnje manifestacije koja će svečano biti otvorena u 11 sati na Šumadija sajmu. 

Program svečanog otvaranja upotpuniće spletom narodnih pesama Ženska pevačka grupa „Studenac“ Studentskog kulturnog centra Kragujevac i Omladinski i Dečji folklorni ansambl Centra za negovanje tradicionalne kulture „Abrašević“.

Turističke potencijale, atrakcije i programe putovanja, predstaviće više od 50 izlagača, uglavnom lokalnih turističkih organizacija iz Srbije, ali i iz Crne Gore, Bosne i Hercegovine i Makedonije. Na sajmu učestvuju turističke agencije, hotelijeri, banjska lečilišta, seoska domaćinstva, vinarije i destilerije.

Tokom sva tri sajamska dana organizovan je bogat program, stručna predavanja za izlagače, promocije i prateći zabavni sadržaji za posetioce, uz nastup kragujevačkih folklornih ansambala i pevačkih grupa.

U okviru „13. Međunarodnog sajma turizma i seoskog turizma“ u hali Šumadija sajma predstaviće se i oko 30 proizvođača zimnice iz Kragujevca i Šumadije, ali i drugih delova Srbije. Posetioci će imati priliku da kupe zdrave domaće proizvode, zimnicu, džemove i slatka, sokove, hleb, pite i medenjake.  

Sajam će biti otvoren za posetioce od 10 do 18 časova, u četvrtak i petak, 24. i 25. novembra. Radno vreme u subotu, 26. novembra je od 10 do 15 časova. Poslednjeg dana, u subotu, 26. novembra u 12 časova biće dodeljene nagrade najboljim izlagačima, za najuspešniju promociju, najuređeniji izlagački prostor i najbolji promotivni materijal.     

Cena ulaznice je simbolična, 100 dinara. Za posetioce je obezbeđen bogat nagradni fond, od poklon paketa suvenira do dvodnevnih putovanja na nekoj od destinacija u Srbiji. Iz bogatog nagradnog fonda izdvajamo vikende u hotelu „Tiski cvet“ u Novom Bečeju, seoskom domaćinstvu u okolini Gornjeg Milanovca, „apartmanima Bojić“ u Aranđelovcu, planinarskom domu „Dojkinci“ u okolini Pirota, Centru za fizičku kulturu „Holiday park“ u Vrbasu, kao i u hotelu „Novi Sad“ u istoimenom gradu i u Beogradu.  

Organizatori „13. Međunarodnog sajma turizma i seoskog turizma“ su “Šumadija sajam“ i Gradska turistička organizacija „Kragujevac“, a pokrovitelji Ministarstvo turizma i omladine, i grad Kragujevac.