InfoFoto: JKP Šumadija

Svetski dan hrane na pijaci Aerodrom: Učenici spremali kačamak i palačinke, zakupci tezgi im donirali namirnice (FOTO)

Autor: InfoKG
15:30 | Ponedeljak, 17 10 2022

Pod sloganom “Hrana je neophodna svima – niko ne sme biti zanemaren“, na pijaci Aerodrom obeležen je Svetski dan hrane. Učenici Trgovinsko-ugostiteljske škole “Toza Dragović“ su za posetioce pripremali kačamak i palačinke, a zakupci tezgi su im donirali prehrambene namirnice koje će iskoristiti za pripremu obroka za đake škole u okviru praktičnog dela svoje nastave.

Javno komunalno preduzeće “Šumadija” je i ove godine u saradnji sa zakupcima tezgi i lokala na pijaci Aerodrom obeležilo je Svetski dan hrane.
Učešće u akciji uzeli su i učenici TUŠ „Toza Dragović“ koji su za posetioce pijace pripremali kačamak i palačinke, a zakupci su im donirali prehrambene namirnice koje će iskoristiti za pripremu obroka za đake škole u okviru praktičnog dela svoje nastave. 

Podršku obeležavanju Svetskog dana hrane dali su i predstavnici Instituta za javno zdravlje, Doma zdravlja, Zavoda za zdravstvenu zaštitu radnika „Zastava“, Apotekarske ustanove, Zavoda za stomatologiju, Crvenog krsta, ali i mališani iz predškolskih ustanova “Aviončić“ i “Nada Naumović“ koji su maskirani u kostime voća i povrća izrazili svoja saznanja o značaju pravilne ishrane i hrane. 

Svetski dan hrane obeležava se u više od 150 zemalja sveta, počev od 1981. godine, a u Srbiji se obeležava od 2001. godine. 

Osnovni cilj obeležavanja je podizanje svesti i podsticanje osećaja lične i kolektivne odgovornosti, kao i da se probudi solidarnost i aktivizam kako kod pojedinca, tako i kod cele zajednice i društva u celini.

Galerija slika