InfoFoto: Promo

Tok gradnje kompleksa “Novi Bubanj” – Stanovi po najvišim standardima u srcu Kragujevca (FOTO)

Autor: InfoKG
20:00 | Petak, 13 05 2022

Kompleks “Novi Bubanj” nastavlja sa brzom i kvalitetnom gradnjom poštujući sve rokove ulazeći u završnu fazu izgradnje lamela 4,5 i 6 što je prema ocenama stručnjaka iz ove oblasti, pored toga što je najveće i jedno od najbolje organizovanih, gradilište I sa najbržim tokom izgradnje u ovom regionu. Za pomenute lamele postavljena je ploča poda sedmog sprata, dok je stolarija uveliko postavljena na prva četiri sprata, a struja, voda i gas su u pomenutim lamelama sprovedeni do trećeg sprata. Takođe, gletovanje zidova je realizovano do trećeg sprata u lamelama 4, 5 i 6.

Lamela 3, koja je prošla početnu fazu izgradnje, trenutno se nalazi u delu izrade ploče poda prizemlja, dok se garaže i parking mesta betoniraju. Kada su u pitanju lamele 1 i 2 uskoro se očekuje postavljanje ploče poda trećeg sprata, dok su stubovi I betonski zidovi u trenutnoj izgradnji. 

Investitori ističu da je izvršeno priključenje objekta na vodovodnu i kanalizacionu mrežu, a u okviru kompleksa su postavljeni i hidrantni. Pored toga je dobijena i dozvola za izgradnju trafo stanice koja će snabdevati objekte električnom energijom. Pored završnih radova na stambenim jedinicama i na lokalima su izvršeni grubi radovi, pa kupci mogu videti uživo poslovne prostore za koje su zainteresovani.

Paralelno sa stambenim jednicima u toku je i izgradnja garaže sa 366 parking mesta, kao i 240 parking mesta. Takođe, u toku je izgradnja dve nove saobraćajnice - dve ulice koje će se prostirati oko celokupnog kompleksa, a u planu je i proširenje Gušićeve ulice na četiri trake.

Novi Bubanj je stambeno-poslovni kompleks koji će se prostirati na 49.000 kvadrata. Nalazi se preko puta Univerzitetske zgrade, Ekonomskog i Pravnog fakulteta i svih bitnih gradskih institucija, kao i Kliničkog centra Kragujevac. Gradnja ovog kompleksa ispunjava najzahtevnije standarde kada su materijali gradnje i arhitektura u pitanju, pa ne čudi činjenica da je već više od 65% raspoloživih stanova rasprodato.

Napominjemo da je na teritoriji Srbije kompanija “RP invest 1980” učestvovala kao investitor i izvođač radova u izgradnji preko 100.000 kvadratnih metara stambeno-poslovnih objekata, od čega preko 20.000 kvadratnih metara na teritoriji grada Kragujevca. 

Vođena ovim iskustvima, u saradnji sa subinvestitorom, kompanija “RP invest 1980” donosi novi duh modernizma u Kragujevac kroz koncept “Novi Bubanj”.

Svaka lamela kompleksa imaće prizemlje i osam spratova. Izvođači radova pažljivo su izabrali najkvalitetnije građevinske materijale i za koje garantuju da će odoleti zubu vremena. 

Stanovi u ovom kompleksu su savremeno koncipirani, odlikuje ih odlična funkcionalnost, prostrani dnevni boravci i zasebni spavaći blokovi. Komforan prostor ostavlja dovoljno mesta za lagodan život u okviru dobro osmišljenog rasporeda stanova. Poslovni prostori se nalaze u prizemlju kompleksa, zadovoljavajući potrebe za različitim delatnostima. 

Konstrukcija kompleksa je armirano-betonska. Sastoji se od punih armirano-betonskih ploča, koje se oslanjaju na armirano-betonske stubove, zidove stepeništa i liftoska jezgra koji nose težinu celog objekta. Zidovi unutar stanova se malterišu mašinskim malterom, gletuju u dve ruke i boje poludisperzivnom bojom sa svim potrebnim predradnjama. U sanitarnim prostorijam zidovi se oblažu keramičkim pločicama 1. klase u punoj visini. Zidovi u kuhinjama se oblažu keramičkim pločicama do visne od 1,5 m. Fasadni zidovi su od armiranog betona d=25cm i klima blokom d=25cm. Preko spoljnih zidova se postavlja termoizolacija d=10 cm (kamena vuna), a zatim se nanosi silikatno silikonska fasada. 

Moderni stanovi i poslovne jedinice kompeksa “Novi Bubanj” diktiraju novi trend življenja, luksuznog i komfornog gradskog načina stanovanja u srcu Šumadije.

Prodaja stanova i lokala je u toku. Svi zainteresovani mogu se informisati na web sajtu www.novibubanj.com ili putem telefona 034/330-518 i 060/356-365-9, kao i e-mail adrese: prodaja@novibubanj.com. 

*Promo