InfoFoto: kragujevac.rs

Topli radijatori zamenili bubnjare u školi u Malim Pčelicama

Autor: InfoKG
14:30 | Utorak, 21 12 2021

Sistem grejanja u izdvojenom odeljenju Osnovne škole “Dragiša Mihailović“ u Malim Pčelicama je modernizovan, pa će učenike kroz nekoliko dana umesto “bubnjara” grejati radijatori. Za te namene je iz gradske kase izdvojeno oko 1,5 miliona dinara. 

Školski objekat izdvojenog odeljenja ove škole u Malim Pčelicama izgrađen je 1985. godine od kada se učionice greju pećima na čvrsto gorivo koje će uskoro zameniti topli radijatori.

Konačno smo došli u situaciju da i u ovoj školi možemo da izvedemo prelazak na gas, instalirani su kotlovi, odrađena kompletna instalacija, postavljeni radijatori i ovih dana se očekuju priključci i puštanje u rad. Učenici će imati mnogo bolje uslove, neće biti zagrejane samo prostorije u kojima su peći, nego kompletan objekat. To je nešto što težimo da sprovedemo u svim, manjim ili većim školskim objektima u gradu, da živimo u skladu sa normama i standardima 21. veka”, rekao je gradonačelnik Nikola Dašić.

Vrednost radova u ovoj školi iznosi oko 1,5 miliona dinara, bez cene priključaka. 

Ovo je škola koju trenutno pohađa 120 učenika i koja redovno upisuje identičan broj prvaka. Za nas je ovo svečani i veliki dan. Nadamo se da će u narednih desetak dana priključak biti završen i da ćemo imati tople učionice, hodnike, holove. U prethodnom periodu, zamenjena je stolarija i urađena spoljna fasada, učionice su renovirane, tako da idemo u korak sa vremenom i zahtevima nastave”, rekao je direktor OŠ “Dragiša Mihailović”, Dalibor Tvrdišić.

Radovi na modernizaciji sistema grejanja trenutno se izvode u još dve škole, u Grošnici i u Resniku. 

U školi u Resniku završeno je projektovanje sistema grejanja na čvrsto gorivo, jer ne postoji mogućnost priključka na gas”, zaključio je član Gradskog veća za obrazovanje, Dušan Aleksić.