InfoFoto: Arhiva

U kragujevačkom Kliničkom centru DEVET osoba na respiratoru

Autor: Branko Vukašinović
15:30 | Sreda, 01 04 2020

U kragujevačkom Kliničkom centru je devet osoba zaraženih Koronoa virusom na respiratoru, saopštila je danas javnosti u Vladi Republike Srbije zamenica direktora Instituta za javno zdravlje "Milan Jovanović Batut",  Darija Kisić Tepavčević. Ono što ostaje nepoznato, jeste koliko se ukupno zaraženih ljudi leči u ovoj zdravstvenoj ustanovi, kao i koliko ima registrovanih Kragujevčana sa virusom COVID-19. 

U Srbiji je u protekla 24 časa preminulo pet osoba zaraženih Korona virusom, a registrovano je 160 novoobolelih. To znači da je do sada registrovano ukupno 1.060 građana zaraženih Korona virusom, a preminulo je 28 osoba.  

“Svih pet preminulih u protekla 24 časa bili su muškarci i oni su imali pridružena stanja koja su doprinela fatalnom ishodu, sa prosekom godina 61,2. Do sada je ukupno preminulo 21 muškaraca i sedam žena. Ukupan mortalitet je 2,64 posto”, saopštila je zamenica direktora Instituta za javno zdravlje "Milan Jovanović Batut",  Darija Kisić Tepavčević. 

Ostaje nepoznato koliko je zaraženih građana na teritoriji grada Kragujevca, jer, kako nezvanično saznajemo, još uvek se čekaju rezultati testiranja uzoraka poslatih na analizu iz ovdašnjeg Instituta za javno zdravlje. Prema poslednjim dostupnim zvaničnim informacijama, na teritoriji grada Kragujevca do nedelje do 13 časova je potvrđeno da je 13 osoba zaraženo Korona virusom.