InfoFoto: kragujevac.ls.gov.rs

U Kragujevcu otvoren najveći SKEJT PARK u Srbiji (FOTO)

Autor: InfoKG
09:00 | Sreda, 15 11 2023

U Kragujevcu je otvoren betonski skejt park u Velikom parku, površine 826 kvadrata, u čiju je izgradnju grad uložio 8,3 miliona dinara. Nadlženi tvrde da je to najveći skejt park u Srbiji.  

Radove je izvela firma Urban factory, a koncepciju skejt parka osmislio je arhitekta ove firme, Milorad Obradović. 

Posle velikog rada i truda skejt park je dobio nov identitet sa ljudima koji ga čine. Kragujevčani mogu da budu ponosni na ovaj projekat. Skejt park nije samo poligon za izvođenje trikova, već jedna socijalna komponenta i mesto za druženje. Imali smo sreće što je naša lokalna samouprava prepoznala važnost ovakvog projekta i nadam se da će to biti primer i ostalim gradovima u Srbiji”, istakao je Obradović. 

Otvaranju se prisustvovali i predstavnici Privremenog organa Grada Kragujevca.

Među mladom Kragujevčanima puno je ljubitelja ovako ekstremnih sportova. Da bi trenirali ono što vole, morali su da traže ovakve terene na drugim lokacijama, po drugim gradovima. Danas, gledajući kako nasmejani i zadovoljni izvode neverovatne trikove, znam da smo uradili pravu stvar”, kazao je predsednik Privremenog organa Grada Kragujevca, Nikola Dašić.

Ovo je kapitalni projekat Grada Kragujevca u koji smo uložili mnogo vremena, truda i novca. Tokom realizacije ovog projekta nailazili smo na niz prepreka, od rešavanja imovinskih odnosa do izrade odgovarajućeg urbanističkog projekta. Sa arhitektom i izvođačima koji su danonoćno radili kako bi ovaj projekat što pre priveli kraju ostvarena je izuzetna saradnja. Ovo je ne samo najveći, već možda i najlepši betonski skejt park zahvaljujući viziji arhitekte koji ga je uklopio u prirodno okruženje. Ponosni smo što napokon mladim sugrađanima koji se bave ovim sportom, a od 2024. godine i olimpijskom disciplinom, možemo da ponudimo sportsku infrastrukturu koja zadovoljava sve njihove potrebe za obavljanje treninga u svom gradu”, kazao je član Privremenog organa Grada Kragujevca, Predrag Stevović i poručio da tu nije kraj, već da će celinu zaokružiti u doglednoj budućnosti izgradnjom odgovarajućeg prilaza i pamptreka oko skejt parka.