InfoFoto: kragujevac.rs

Kragujevac dobija SKEJT PARK (FOTO)

Autor: InfoKG
09:00 | Četvrtak, 24 02 2022

U Kragujevcu će biti izgrađen skejt park na prostoru između teniskih terena i Bokserskog kluba u Velikom parku. Za te namene je iz gradske kase opredeljeno gotovo 6,8 miliona dinara. 

S obzirom na to da je skejtbording olimpijska disciplina, lokalna samouprava je odlučila da uhvati korak sa vremenom i modernim sportovima i izgradi skejt park u Kragujevcu. Cilj je da se, kako kažu, među našom omladinom stvori regrutna baza iz koje će za naredne olimpijske igre izaći neki naš olimpijac. Izgradnja skejt parka će uskoro početi u Velikom parku. 

Od betonske ledine do pravog modernog skejt parka, ako ne najlepši, sigurno će biti jedan od najlepših u Srbiji. Kroz rezervisanu javnu nabavku, koja je već započeta, Šumadija DOO uradiće 2D panelnu ogradu u dužini od 134 metra i visine 2,8 metara. To će biti prva faza radova na skejt parku, a sledeća javna nabavka ići će sa drugim ponuđačima jer Šumadija DOO nema potrebne kapacitete za ovu namenu, a koja podrazumeva postavljanje specijalne podloge kao i potrebne elemente”, izjavio je član Gradskog veća za sport, Predrag Stevović. 

Za izgradnju Skejt parka iz gradskog budžeta je opredeljeno šest miliona dinara za samu podlogu i elemente, kao i 770.000 dinara za ogradu. 

Očekuje se da će skejt park biti završen narednih meseci, ukoliko to vremenske prilike dozvole.

Galerija slika