InfoFoto: kragujevac.ls.gov.rs

Počela izgradnja SKEJT PARKA u Kragujevcu

Autor: InfoKG
09:00 | Sreda, 06 09 2023

Na prostoru između teniskih terena i Bokserskog kluba u Velikom parku počela je izgradnja betonskog skejt parka. Iz lokalne samouprave poručuju da će se prostirati na 826 kvadrata i da će biti najveći teren za ovu vrstu sporta u Srbiji. Iz gradske kase za te namene je izdvojeno 8,3 miliona dinara.  

Skejt park biće napravljen u skladu sa svim propozicijama skejtbordinga, sporta koji od 2024. godine postaje olimpijska disciplina. U Kragujevcu postoji velika grupa ljudi koji su putovali u druge gradove kako bi ovaj sport trenirali i jednog dana se takmičili. Uskoro će ovo biti dom ne samo za skejtere, već i za roleraše, vozače mauntin bajka i srodne sportove kojima pogoduje ovakav teren. Skejt park pravimo za našu decu i njihovu budućnost, da ih udaljimo od digitalnih tehnologija i vratimo sportu”, poručio je član Gradskog veća za sport, Predrag Stevović.

Izvođač radova je firma Urban factory, koja je ujedno i projektant skejt parka.

Naš tim projektanata i izvođača se trudi da deci koja nemaju adekvatne terene za bavljenje omiljenim sportom obezbedi odgovarajuće uslove, a najviše nas raduje kada dobijemo podršku lokalne samouprave, kao što je slučaj u Kragujevcu. Skejt parkovi postoje u Čačku, Kraljevu, Kruševcu i još nekoliko mesta, što je mali broj opština i deca su prisiljena da prelaze velike distance kako bi bila u prilici da se bave sportom koji vole. Naši sportisti do sada nisu imali priliku da napreduju na višem nivou što se odražavalo kroz rezultate na međunarodnim takmičenjima. Skejt parkovi predviđaju sve elemente potrebne da bi se jedan sportista razvijao od početnika do profesionalca”, kazao je arhitekta firme Urban factory, Milorad Obradović.

Kako je najavljeno iz Gradske uprave izgradnja skejt parka u Kragujevcu trebalo bi da bude završena za dva meseca. 

Podsetimo, krajem februara prošle godine iz Gradske uprave su najavili da će u narednih nekoliko meseci biti izgrađen skejt park na prostoru između teniskih terena i Bokserskog kluba u Velikom parku. Međutim, pošto se to nije dogodilo, godinu dana posle taj projekat je opet bio na javnoj prezentaciji, a sada se najava tog projekta i obistinila. Opširnije ovde: Posle godinu dana OPET najavljena izgradnja SKEJT PARKA u Kragujevcu.