Info

U Kragujevcu se dnevno deponuje 160 tona smeća, odgovorno sa otpadom nakon sređivanja dvorišta

Autor: Jovana Mladenović
10:00 | Sreda, 07 11 2018

Služba komunalnih poslova JKP "Šumadija Kragujevac" prosečno dnevno deponuje 160 tona komunalnog otpada. Nedavno je završena  jesenja akcija uklanjanja kabastog otpada, a još uvek se, zbog miholjskog leta, te pogodnog vremena za to, u mnogim domaćinstvima orezuju stabla i druge biljke, pa iz "Čistoće" savetuju kako da adekvatno tretirate ovaj otpad.

Nesavesno paljenje vatre na otvorenom, što se neretko radi sa biljnim otpadom i nakon raščišćavanja dvorišta, može da ima fatalne posledice, o čemu smo nedavno pisali. Više na: GORELA ŠUMADIJA: Požari na otvorenom bukte kao nikada, nemar i neznanje odnose ljudske živote!

Najbolje je, kažu iz "Čistoće", da otpad koji se nagomila nakon krčenja dvorišta prikupite u džakove i "priključite" ga smeću koje ekipe ovog preduzeća inače iznose po redovnom programu.

Inače, tokom letnjih meseci, dnevno se u proseku deponovalo po 200 tona komunalnog otpada. Tradicionalno, to je deo godine kada je povećana količina svih vrsta otpada. Uvećane su bile i količine građevinskog otpada, šuta i zemlje zbog većeg obima građevinskih radova.

.