InfoFoto: Pexels

U Kragujevcu se gradi 5.000 stanova i 60.000 m2 poslovnog prostora

Autor: infokg.rs
15:51 | Petak, 09 12 2022

Prema informaciji koju smo dobili iz nadležne Gradske uprave u Kragujevcu se po izdatim građevinskim dozvolama i projektima za koje su pripremljeni urbanistički projekti, gradi više od 5.000 stanova i preko 60.000 m2 poslovnog prostora. 

Kragujevac prati trend u stanogradnji koji pre svih diktiraju Beograd i Novi Sad, pa je i u našem gradu sve više prisutan savremeni koncept gradnje koji kupcima pored “krova nad glavom“ nudi i mnoge druge zajedničke sadržaje, garažna i parking mesta, igrališta za decu, parkove, trgovinske objekte i slično. U izgradnji su i moderni kondominijumi koji na jednom mestu objedinjuju sve ono što je modernoj porodici potrebno za život a neki od njih stanarima nude pogodnosti poput zatvorenih bazena. Sa druge strane tu su i kompleksi koji objedinjuju moderan nacin stanovanja i poslovanje pod jednim krovom.

Kada je u pitanju prodaja stanova, informacije govore da se preko 90% stanova proda pre izdavanja upotrebne dozvole za objekat. Kupovina stanova u izgradnji omogućava kupcima da mogu da do nekretnine dođu po povoljnijim cenama, ali i da u fazi izgradnje definišu enterijer svog životnog prostora. Za poslovni prostor sve veće je interesovanje kompanija iz IT sektroa koje su svoje poslovanje u poslednjih godinu dana u velikoj meri preselile iz istočne Evrope u Srbiju i koje najavljuju proširenje svoje poslovne aktivnosti van Beograda i Novog Sada, pre svega na Kragujevac i Niš.