Info

U toku radovi na sanaciji fiskulturne sale u OŠ Julijana Ćatić u Stragarima, na redu Srednja stručna škola (FOTO)

Autor: Jovana Mladenović
08:00 | Subota, 30 04 2022

U toku su radovi na rekosnstukciji fiskulturne sale u Osnovnoj školi Julijana Ćatić u Stragarima, za koje je iz gradske kase izdvojeno oko 1,1 milion dinara. Privodi se kraju sanacija parketa, nakon čega će se pristupiti sanaciji krova.

Fiskulturna sala u školi u Stragarima ne koristi se dugo, jer je parket devastiran, kao i sam krov. Radovi na parketu se privode kraju, a sledeće nedelje kreću radovi na sanaciji krova, za koje Grad Kragujevac u ukupnom iznosu opredeljuje milion i 100 hiljada dinara, rekao je član Gradskog veća za sport, Predrag Stevović.

Imajući u vidu da su Stragari centar za veliki broj okolnih sela, na ovaj način, jednim delom ulažemo u razvoj sporta na ruralnom području. Mladi i deca će dobiti jednu modernu i sređenu salu nalik onima kakve imaju deca u gradu, poručio je Stevović i najavio da će sledeća biti rekonstruisana fiskulturna sala u Srednjoj stručnoj školi.

Fiskulturna sala u osnovnoj školi Julijana Ćatić u Stragarima ima oko 1500 kvadratnih metara i više od 400 sedećih mesta. Ovu školu, koja ima područna odeljenja u Gornjim Stragarima, Masloševu, Vlakči, Ramaći i Ugljarevcu, pohađa 108 učenika. U matičnoj školi, u koju inače dolaze đaci posle završenih četvororazrednih škola iz okolnih sela, u šest odeljenja ima 64 đaka.

Galerija slika