Info

Rekonstruisana fiskulturna sala u OŠ „Julijana Ćatić“ (FOTO)

Autor: InfoKG
09:00 | Utorak, 31 05 2022

Učenici Osnovne škole „Julijana Ćatić“ u Stragarima časove fizičkog vaspitanja ponovo će, u punom kapacitetu, držati u svojoj obnovljenoj fiskulturnoj sali, za šta je iz gradske kase izdvojeno nešto više od milion dinara.

Završetak radova na sanaciji krova i rekonstrukciji parketa, u koje je grad Kragujevac uložio oko 1,1 milion dinara, obeležen je prigodnim kulturno-umetničkim i sportskim programom đaka svih razreda škole.

Sala u Osnovnoj školi Julijana Ćatić u Stragarima napravljena je pre dvadeset godina, a u funkciji je bila do pre pet godina. Krov je prokišnjavao i parket jednog dela sale bio je u potpunosti uništen zbog čega nismo mogli da je koristimo u maksimalnom kapacitetu, rekla je direktorka Svetlana Živanović, zahvalivši se gradu Kragujevcu što je prepoznao potrebe učenika i obezbedio približno iste, ili možda čak i bolje uslove u odnosu na đake u gradskoj sredini.

Nastava fizičkog vaspitanja nije mogla da se obavlja u punom kapacitetu pre svega zbog bezbednosnih razloga, rekao je Dragoslav Mihajlović, nastavnik fizičkog vaspitanja i izrazio zadovoljstvo što će sada moći da se realizuje ceo nastavni proces. Sređivanje hale, dobro je za ceo kraj, jer će, kako ističe, moći da je koriste i drugi klubovi i sportske sekcije, čime će se pospešiti razvoj sporta.

Inače, pored matične osmogodišnje, Osnovnoj školi „Julijana Ćatić“ pripadaju i izdvojena četvororazredna odeljenja u Masloševu, Vlakči, Gornjim Stragarima, Ramaći i Ugljarevcu. Matična škola ima i pripremno odeljenje za predškolsku decu.

Sportsku salu, koja je bila u devastiranom stanju, vratili smo prvobitnoj nameni i neizmerno je zadovoljstvo videti koliko se đaci raduju zbog toga. Sa sedištima koje ima, ovo je sada jedna od najreprezentativnijih sala. Ulaganjem u osnovnu sportsku infrastrukturu ne ulažemo samo u vrhunski sport. Vrhunski sport iziskuje velika finansijska sredstva koja Kragujevac izdvaja, i zauzvrat imamo odlične i značajne rezultate, ali sa druge strane ako ne ulažemo u ovakve stvari, mi nećemo imati decu za te iste vrhunske sportove. Ulaganjem u osnovnu sportsku infrastrukturu decu spasavamo od uticaja računara i mobilnih telefona, a vraćamo sportu, igranju, druženju i zdravlju, poručio je Predrag Stevović, član GV za sport.

Galerija slika