Info

Uništene mine, granate, raketa i bomba (FOTO)

Autor: Branko Vukašinović
14:45 | Utorak, 04 06 2019

Tim kragujevačke Uprave za vanredne situacije uništio je danas u kamenolomu u selu Gornje Komarice šest neeksplodiranih ubojnih sredstava, po dve minobacačke mine i artiljerijske granate i po jedna protivgradna raketa i ručna bomba, koji su pronađeni u periodu od marta do maja na teritoriji našeg grada, Jagodine i opština Topola i Batočina.  

Minobacačke mine pronađene su tokom marta, odnosno maja, u selu Blaznava kod Topole i u selu Velika Sugubina. Artilјerijske granate pronađene su u selu Gradac kod Batočine i u Jagodini. Protivgradna raketa pronađene je krajem marta u selu Donje Grbice, a ručna bomba je preuzeta tokom maja iz ovdašnje Policijske uprave. 

Neeksplodirana ubojna sredstva preuzeo je nadležni tim kragujevačke Uprave za vanredne situacije na lokaciji “Tenkodrom”, a potom ih je uništio u kamenolomu u selu Gornje Komarice. 

Iz ovdašnje Uprave za vanredne situacije apeluju na građane da u slučaju pronalaska neeksplodiranog ubojnog sredstva ili sumnjivog predmeta odmah obaveste policiju ili operativni centar Sektora za vanredne situacije pozivom na broj telefona 034/1985. Naglašavaju da nikako ne treba dirati sumnjiv predmet i sačekati dolazak ekipe Uprave za vanredne situacije.

Galerija slika