Info

UROŠEVIĆ povodom skandala koji potresaju GU: Vreme je da DAŠIĆ DA OSTAVKU

Autor: Jovana Mladenović
09:45 | Četvrtak, 04 02 2021

"Gradonačelnik Kragujevca Nikola Dašić snosi odgovornost za loš izbor kadrova i vreme je da ode. Ostavka je najmanje što od njega očekujemo", kaže povodom niza skandala koji potresaju Gradsku upravu Milan Urošević, predsednik Gradskog odbora Srpskog pokreta obnove.

Uroševićevo saopštenje prenosimo u celosti:

Bez želje da prejudiciramo ishod poslednje u nizu afera koje potresaju Gradsku upravu (polno uznemiravanje, prim.aut.) i da na sebe preuzmemo ulogu suda, čije je neosporno pravo da da poslednju reč, smatramo da je naša dužnost da ukažemo na važnost razjašnjavanja svih činjenica u vezi sa skandalima koji direktno narušavaju ugled Grada. 

Nastojimo da gradimo pravnu državu, shodno tome pozivamo pre svega istražne organe da po pitanju poslednje afere (polno uznemiravanje žena zaposlenih u Gradskoj upravi) utvrde činjenice, a Sud da, shodno utvrđenim činjenicama, donese odgovarajuću presudu. 

Naša je obaveza da, kao parlamentarna stranka, ukažemo na niz propusta i afera koje potresaju Gradsku upravu. 

Naš posao je i da ukažemo na najodgovornijeg, a to je u ovom slučaju gradonačelnik, koji je “kadrove” koji su učestvovali ili su optuženi za ozbiljna dela poput falsifikovanja dokumentacije, lažnog predstavljanja, hapšenja, pokušaja iznude, seksualnog napastvovanja i koji svakodnevno proizvode indirektnu ali i direktnu štetu građanima, lošim upravljanjem finansijama grada, nemarom i neznanjem, postavio na ta mesta.

Gradonačelnik Kragujevca Nikola Dašić snosi odgovornost za loš izbor kadrova i vreme je da ode. Ostavka je najmanje što od njega očekujemo. 

Neki od učesnika brojnih afera imali su dovoljno senzibiliteta da razumeju situaciju u kojoj su se našli i dostojanstveno se povuku, ali njihovi potezu nisu dovoljni da aboliraju odgovornost najodgovornijeg, čoveka koji je izabrao tim. 

Greške su moguće, potkradu se i najboljima, pogreši čovek jednom, pogreši i dva puta, ali se ovaj nesrećni niz ne može nazvati greškom, niti slučajnošću i ko zna šta još čeka da iskoči iz Pandorine kutije afera sa dnom koje se ne nazire.

Ako bismo upotrebili “sportski sarkazam” mogli bismo da kažemo: “Nikola, dobar si dečko, ali vreme je da odeš”.