InfoFoto: Printscreen/Google Maps

Vlada smenila sve članove Saveta Univerziteta u Kragujevcu

Autor: InfoKG
13:30 | Petak, 03 01 2020

Vlada Srbije smenila je sve svoje članove Saveta Univerziteta u Kragujevcu, te Saveta kragujevačkog Fakulteta medicinskih nauka, koji su sredinom prošle godine bili izabrani na njen predlog, piše Danas.

Rešenjem Vlade su 30. decembra razrešeni članovi Saveta Univerziteta – Milovan Stojanović, Nenad Andrić, Rajica Kovačević, Vesna Perišić i Vladimir Milićević. Zašto su vladini članovi saveta Univerziteta i Fakulteta medicinskih nauka u Kragujevcu smenjeni – ne zna se, jer Vlada Srbije njihovo razrešenje nije obrazložila, piše Danas.

Ono što se u vezi sa tim zna, jeste da Vlada Srbije, iako osnivač Univerziteta u Kragujevcu , godinama unazad, do početka leta 2018, nije imala svoje predstavnike u Savetu te visokoškolske ustanove.

Prema pisanju lista Danas, članovi saveta Univerziteta i FMN-a, na predlog Vlade, izabrani su 26. juna 2018. godine, i to baš uoči smene na čelu kragujevačkog Univerziteta, čemu je prethodila nezapamćena medijsko-policijska hajka protiv bivšeg rektora i redovnog profesora (i nekadašnjeg dekana) FMN Nebojše Arsenijevića. Ubrzo po imenovanju članova Saveta Univerziteta koje je predložila vlada, Arsenijević je smenjen sa rektorske funkcije.

U šumadijskoj akademskoj zajednici spekuliše se da je, godinu i po dana docnije, „rok upotrebe“ vladinih članova u savetima univerziteta i Fakulteta medicinskih nauka očito prošao. 

Izvor: Danas