InfoFoto: mup.gov.rs - Ilustracija

Vozio sa preko tri promila alkohola u organizmu: “Popio” i prijavu, završio na trežnjenju…

Autor: InfoKG
13:25 | Utorak, 05 12 2023

Protiv četrdesettrogodišnjeg vozača “fijata“ podneta je prekršajna prijava, jer je u Kragujevcu upravljao vozilom sa 3,06 promila alkohola u organizmu, saopšteno je iz kragujevačke Policijske uprave. Određeno mu je zadržavanje do 12 sati, a prekršajni sudija izrekao mu je novčanu kaznu od 125.000 dinara, 15 kaznenih poena i devet meseci zabrane upravljanja automobilom.

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Kragujevcu isključili su iz saobraćaja četrdesettrogodišnjeg vozača “fijata“ koji je u Kragujevcu upravljao vozilom sa 3,06 promila alkohola u organizmu.

Vozaču je određeno zadržavanje do 12 sati i protiv njega je podneta prekršajna prijava zbog nasilničke vožnje, a prekršajni sudija izrekao mu je novčanu kaznu od 125.000 dinara, 15 kaznenih poena i devet meseci zabrane upravljanja automobilom.

Takođe, pripadnici saobraćajne policije Policijske uprave u Kragujevcu, u prethodna dva meseca, isključili su iz saobraćaja 364 vozača koji su vozili pod dejstvom alkohola, od kojih je 21 vozač učinio prekršaj nasilnička vožnja, jer je upravljao vozilom sa više od 2,00 promila alkohola u organizmu. 

U cilju unapređenja saobraćaja, policija će pojačano kontrolisati saobraćaj sa posebnim akcentom na otkrivanje prekršaja koji su najčešći uzročnici saobraćajnih nezgoda.

Iz kragujevačke Policijske uprave apeluju na učesnike u saobraćaju da se pridržavaju svih saobraćajnih propisa, a posebno na vozače da ne upravljaju vozilom pod dejstvom alkohola, jer na taj način čuvaju svoj život i živote drugih učesnika u saobraćaju.