InfoFoto: Instagram/buducnostsrbijeav

Vučić nakon razgovora sa Đorđem Joksimovićem: Verujem u pravdu i uveren sam da će Lara, Beba i Maja biti srećne

Autor: Branko Vukašinović
09:30 | Četvrtak, 18 03 2021

Verujem u pravdu i uveren sam da će Lara, Beba i Maja biti srećne. To je nakon sastanka sa Kragujevčaninom Đorđem Joksimovićem, kome su tri ćerke oduzete 2015., izjavio predsednik Srbije Aleksandar Vučić. Zamolio je Joksimovića da poštuje institucije Srbije i uveren je da će one uvek na najbolji način zaštititi prava i potrebe dece.   

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić primio je jutros u zgradu Predsedništva Kragujevčanina Đorđa Joksimovića, kome su pre šest godina tri maloletne ćerke oduzete i smeštene u hraniteljsku porodicu, a zbog čega je juče ujutru krenuo iz našeg grada pešice za Beograd.  

Kada je Đorđe stigao ispred zgrade Predsedništva, po njega je došla generalna sekretarka predsednika Suzana Paunović i uvela ga u zgradu. Potom je usledio razgovor sa predsednikom Vučićem. 

Nakon sastanka Vučić je na Instagram profilu @buducnostsrbijeav objavio fotografiju sa Đorđem Joksimovićem i napisao:

Đorđe ima tri ćerke i već godinama se bori za roditeljstvo. Saslušao sam ga i zamolio da poštuje institucije Srbije uveren da će te institucije uvek na najbolji način zaštititi prava i potrebe dece. Verujem u pravdu i uveren sam da će Lara, Beba i Maja biti srećne. Za Srbiju ne postoji ništa važnije od njene dece i njihove budućnosti”, napisao je predsednik Aleksandar Vučić. 

Prema pisanju beogradskih medija, nakon razgovora sa Vučićem, Joksimović se sa ministarkom za rad, zapošaljavanje, boračka i socijalna pitanja Darijom Kisić Tepavčević uputio najverovatnije u resorno ministrastvo. 

Podsetimo, Đorđe Joksimović je, u znak protesta što mu deca ni posle šest godina nisu vraćena, juče rano ujutru krenuo pešice iz Kragujevca za Beograd. U put dug oko 140 kilometara otisnuo se po peti put, jer tvrdi da je ispuni sve uslove za vraćanje dece iz hraniteljske porodice i dodaje da nadležne istitucije čitav process odugovlače. Opširnije ovde: Đorđe Joksimović PEŠAČI do Beograda, jer mu dece još uvek nisu vraćena, očekuje pomoć od Vučića.