InfoFoto: Pet zvezdica

Zasijalo PET ZVEZDICA na Košutnjaku: Otvoren NAJMODERNIJI dom za starije na Balkanu (FOTO)

Autor: InfoKG
18:30 | Četvrtak, 27 04 2023

Najmoderniji i jedan od najluksuznijih domova za smeštaj i negu starijih lica na Balkanu - “Pet zvezdica” svečano je otvoren u Kragujevcu. Novo iskustvo življenja uz brojne benefite biće u prilici da oseti oko 100 korisnika jednog od najvećih privatnih domova te vrste, smeštenog na Košutnjaku. 

Na rubu Košutnjačke šume, a na svega tri kilometra od centra grada zasijao je najmoderniji dom za smeštaj i negu starijih lica na Balkanu - “Pet zvezdica”. Objekat je osveštao njegovo preosveštenstvo episkop šumadijski Jovan. Svečano su ga otvorili investitori Nikola Vrućinić i Đorđe Đelić, u prisustvu brojnih zvanica iz sveta privrede, politike, kulture, sporta...

Na putu od kreiranja ideje do njenog ostvarenja postoji mnogo izazova, različtih iskušenja i potrebna je neverovatna snaga svih aktera koji su uključeni u proces da se veliki projekti sprovedu u delo. “Pet zvezdica” svakako jeste jedan veliki projekat u koji je uloženo više od 2 miliona evra. Na 60 ari placa je izgrađeno oko 2.000 kvadrata objekata. Na njima su implementirane najsavrememije tehnologije, od grejanja, hlađenja, ventilacije… Kuhinja je opremljena po najsavremenijim HCCP standardima i protivpožarnim sistemima. Ovo je i ekološki projekat u potpunosti, je ima sopstvenu elektranu od 30 kilovata i sistem za solarno grejanje vode. Objekat je energetski i operativno efikasan i u skladu sa načelima zaštite životne sredine”, izjavio je prilikom otvaranja “Pet zvezdica” jedan od investitora, Đorđe Đelić.   

Na otvaranju je naglašeno da samo ime doma “Pet zvezdica” ukazuje na to da će se sadašnji i budući korisnici osećati kao u najboljim hotelima. 

Poseban akcenat stavljen je na kvalitet pružanja usluga i odnos prema korisnicima. Cilj nam je da svi oni koji ovde dođu produže sebi život, da uživaju u takozvanom trećem dobu. Naš cilj je posvećen stvaranju zajednice u kojoj život dobija sasvim drugu dimenziju i kvalitet. Želimo da rušimo stereotipe i korisnicima pružimo priliku da uplove u novu životnu avanturu. Planiramo da organizujemo kulturno-zabavne aktivnosti, da zajedno slavimo rođendane, važne datume, da ugostimo pesnike, glumce, muzičare, da životno iskustvo začinimo radošću, da stvorimo sve uslove za sreću”, poručuju iz Doma “Pet zvezdica”. 

Objekat se sastoji od  48 komfornih soba, predviđenih za smeštaj 100 korisinika. “Pet zvezdica” nudi više paketa usluga. Svaki od paketa podrazumeva: smeštaj u jednokrevetnim, dvokrevetnim i trokrevetnim sobama, kompletnu ishranu (3 obroka dnevno i 2 užine) uz opciono biranje obroka, usluge socijalnog radnika, radno-okupacionu terapiju i kulturno-zabavne sadržaje, čišćenje i održavanje higijene soba, pranje i preglanje ličnog veša i posteljine, dežurstvo lekara i medicinskih sestara 24/7, davanje terapija, kontrolu vitalnih funkcija, saniranje i negu manjih povreda.

Korisnicima su na raspolaganju i usluge frizera, a sve sobe su opremljene tasterima za pozivanje osoblja, mini frižiderima, televizorima sa kablovskim programima, WiFi internetom. Ovakva usluga ne mora biti skupa jer smo pripremili pakete po ceni već od 26 evra dnevno.

Dom "Pet zvezdica" je upotpunjen restoranom sa zastakljenom baštom, poseduje više sala za interakciju, radionice, kao i sale za vežbanje i rehabilitaciju korisnika opremljene najmodernijim uređajima za pružanje fizikalne terapije. Takođe, u dvorištu će, pored uređenog prostora za sedenje na otvorenom, bazena sa slanom vodom za rehabilaticiju, biti dostupan i homeopatski vrt, fontana, staklenik i mini zoo vrt sa egzotičnim vrstama ptica o kojima će brinuti korisnici. 

Iz objekta i uređenog dvorišta može da se uživa u nesvakidašnjem panoramskom pogledu ka gradu i živopisnoj okolini. Zbog svog prirodnog okruženja, na rubu Košutnjačke šume, koja se smatra najvećim "plućima Kragujevca" površine od 100 hektara, stiče se utisak kao da objekat nije smešten u gradskoj sredini, ali je opet na dohvat svih gradskih institucija, a na svega 3 kilometra od gradskog jezgra.

Sve  informacije o najsavremenijem privatnom domu za starije na Balkanu - "Pet zvezdica" zainteresovani mogu dobiti pozivom na broj telefona +381666102040, posredstvom mejl adrese info@petzvezdica.rs ili putem sajta petzvezdica.rs

*Promo

Galerija slika