InfoFoto: kragujevac.ls.gov.rs

Završen tender za izradu projekta sale za borilačke sportove, evo šta će objekat posedovati

Autor: Jovana Mladenović
08:00 | Petak, 21 04 2023

Javna nabavka za projektovanje sala za borilačke sportove u potpunosti je završena. Od osam ponuđača, zajedničkim nastupom dve projektantske kuće, iz Kragujevca i Niša, dobile su tender za izradu projekta čija je vrednost tri miliona dinara.

- Borilački sportovi u Kragujevcu, prvi put u bogatoj i dugoj istoriji, dobiće kapitalni sportski objekat, koji će u potpunosti promeniti lice borilačkih sportova, rekao je Predrag Stevović, član Gradskog veća za sport i dodao da je Grad Kragujevac smogao snage da sam u potpunosti finansira jedan ovako važan kapitalni projekat kojim će dobiti prikladnu savremenu salu za borilačke sportove umesto postojeće. 

Projektom je predviđeno da zgrada ima do četiri sale za borilačke sportove, a Bokserski klub će dobiti svoj dom u skladu sa svojim velikim imenom. 

Na spratu nove zgrade projektom je predviđen komercijalni fitnes centar, koji će pomoći da se ceo objekat samostalno finansira.  

- Očekujemo da prve rezultate projekta vidimo u narednih nekoliko meseci. Već imamo spremnu pomoć nekoliko borilačkih saveza koji žele da podrže ovaj projekat, jer su svesni koliko je važno da borilački sportovi u Kragujevcu, centru Šumadije i Srbije južno od Save i Dunava, sa istorijom koju imaju, dobiju svoje sedište i bazu baš onakve kakve zaslužuju, rekao je Stevović.