Info

Zelena pijaca zarasla u korov i pretvorena u divlju deponiju - Evo šta kažu u JKP “Šumadija” (FOTO)

Autor: InfoKG
12:00 | Četvrtak, 30 06 2022

Zelena pijaca u centru gradu zarasla je u korov, iza zaštitne ograde formirana je divlja deopnija iz pravca ulica Crvenog barjaka, koja je prepuna rupa. To su za InfoKG rekli pojedini građani koji žive u strogom centru grada, tvrdeći da se ulicom širi nesnosan smrad. Iz JKP Šumadija poručuju da su deponiju formirali vanpijačni prodavci i da će sutra biti uklonjena.

Portal InfoKG su prethodnih dana kontaktirali pojedini građani koji žive u strogom centru grada u blizini Zelene pijace. Žale se da je ovaj prostor, čija je rekonstrukcija počela u maju 2020. i još uvek traje, zarastao u korov i da je na njemu formirana divlja deopnija. U prilog tome dostavili su nam i fotografije, koje možete pogledati u galeriji na dnu teksta. 

Ulicom Crvenog barjaka se širi nesnosan smrad, pacovi i bubašvabe su postali normalna pojava, a ljudi kažu da su viđene i zmije. Sama ulica je prepuna rupa, uskoro neće biti moguće autom uopšte proći kroz nju. Pijaca, deo ispod nadstrešnice, je zarasla u korov”, žali se jedan od brojnih Kragujevčana koji su kontaktirali portal InfoKG. 

Gradonačelnik Kragujevca Nikola Dašić je krajem aprila medijima izjavio da, prema informacijama koje je tada imao iz Javnog komunalnog preduzeća “Šumadija”, očekuje da Tržnica bude završena do kraja godine, a da će deo ispred Tržnice da se otvori za dva meseca. 

Od tada do sada prošla su dva meseca i to se nije obistinilo. Zbog toga i žalbi brojnih građana kontaktirali smo JKP “Šumadija”. U nastavku pročitajte šta su rekli o tome kada će biti okončana rekonstrukcija “Gradske tržnice”, kao i o divljoj deponiji na tom prostoru.

Radovi na rekonstrukciji gradske tržnice i nadstrešnice su obustavljeni krajem III kvartala prošle godine u trenutku kada se ustanovilo da se po postojećem projektu pomenuta rekonstrukcija ne može završiti i privesti nameni. Tada se pristupilo reviziji projekta. Ispostavilo se da je separat izmena sva tri projekta u okviru rekonstrukcije u nekim delovima zahtevao potpune izmene. 

Separat izmena projekta koji obuhvata izgradnju nadstrešnice je završen i nakon sagledavanja dopunskih radova očekujemo početak radova do polovine jula meseca. Tačan datum završetka nadstrešnice i početak funkcionisanja pijace “Centar” znaćemo nakon uvođenja izvođača u rad. Očekujemo da to bude kraj meseca avgusta. 

U vreme dok se radovi nisu izvodili deponiju otpada su formirali vanpijačni prodavci koji su na lokaciji uz samu ogradu pijace i svoj otpad bacaju preko ograde. Više puta je JKP Šumadija obaveštavala Komunalnu ispekciju ali bez obzira na njihove intervencije nastavilo se sa praksom bacanja otpada na gradilište. 

JKP Šumadija će od sutra započeti sa uklanjanjem deponije kojoj je pristup mehanizacijom otežan zbog elemenata nadstrešnice“, kažu za InfoKG u JKP “Šumadija“. 

Galerija slika