InfoFoto: Ilustracija - JKP Šumadija

Zimska služba: Preventivno posipamo mostove, spremni smo za nove padavine

Autor: Branko Vukašinović
11:00 | Sreda, 13 01 2021

Sve saobraćajnice u Kragujevcu su prohodne, a trenutno se radi na preventivnom posipanju mostova i nadvožnjaka u gradu. To su poručili iz Zimske službe Javnog komunalnog preduzeća “Šumadija” i dodali da su spremi za nove padavine koje meteorolozi najavljuju za naredne dane.  

Ekipe Zimske službe Javnog komunalnog preduzeća “Šumadija” su tokom prethodnih dana radile na rašišćavanju i posipanju gradski saobraćajnica. S obzirom na to da većih padavina nema gotovo dva dana, trenutno se radi na preventivnom posipanju mostova i nadvožnjaka. 

Trenutno je jedno vozilo angažovano na posipanju mostova i nadvožnjaka. Tokom prethodne noći ekipe su očistile i posule sve ulice prvog i drugog prioriteta u Kragujevcu. Pored ulica, naše ekipe su prethodnih dana očistile i trotoare i staze u gradu”, izjavio je šef Zimske službe JKP “Šumadija” Marka Radisavljevića.  

Dodaje da je ukupno devet ekipa Zimske službe JKP “Šumadija” u pripravnosti i da su spremne za nove padavine koje meteorolozi najavljuju za naredne dane. Od toga, pet ekipa je zaduženo za čišćenje gradskih saobraćajnica, a četiri seoskih. 

Radisavljević zaključuje i da na zalihama ima dovoljno količina rizle, soli i kalcijum-hlorida za posipanje ulica.