Info

Zipi pobednik Prvog nacionalnog izazova Srbija 2016

Autor: Jovana Mladenović
12:23 | Nedelja, 21 08 2016

Tim Zipi pobednik je Prvog nacionalnog izazova Srbija 2016, svečanosti na kojoj su uručeni sertifikati o završenoj petodnevnoj obuci u realizaciji tima Spasilačke organizacije Ujedinjenog Kraljevstva, a uz nove metode izvlačenja povređenih u saobraćajnim nesrećama koje su usvojile kragujevačke službe, grad je dobio i vrednu donaciju u vidu spasilačke opreme.

nacionalni izazov1Od ukupno šest timova, koliko se tokom takmičilo na poligonu Kneževog arsenala, za najbolji tehnički tim koji je ujedno i najbolji tim takmičenja proglašen je Zipi. Proglašeni su i najbolji komandant i najbolji medicinski radnici.

Cilj petodnevne obuke u kojoj su učestvovali pripadnici vatrogasno-spasilačke brigade iz Kragujevca, lekari i tehničari Hitne medicinske pomoći iz Kragujevca i Šumadije je razmena iskustava sa kolegama iz Britanije kao i izgradnja novih veština prilikom izvlačenja povređenih u saobraćajnim nezgodama koje su i praktično pokazali tokom današnjeg dana, takmičeći se u mešovitim timovima u okviru Prvog nacionalnog izazova – Srbija 2016.

U ime Spasilačke organizacije Ujedinjenog Kraljevstva, predsednik Stiv Apter i Kamerun Blek, menadžer programa, uručili su gradu Kragujevcu donaciju u spasilačkoj opremi vrednu nekoliko hiljada evra.