Kultura

Besplatna škola crtanja, slikanja i vajanja u galeriji "Art"

Autor: Jovana Mladenović
12:00 | Petak, 08 07 2016

Škola slikarstva, crtanja i vajanja startovala je i ovog leta, a već treću godinu zaredom, u galeriji "Art". Sav materijal, od olovaka, papira, boja, platna do gline, za polaznike je potpuno besplatan, a o ozbiljnosti rada govori iskustvo da je deci ova priprema dovoljna da "glatko" prođu prijemni za srednju umetničku školu.  

Letnja škola privlači dosta pažnje kod dece, a prošle godine časove je pohađalo čak njih 108. Polaznici su uglavnom uzrasta od 7 do 14 godina, mada je bilo i petogodišnjih mališana. Časovi se organizuju jednom nedeljno u grupama formiranim po godištu dece. Za mlađe je predviđen termin od 19,30 a za starije grupe od 20,45 sati.

Na kraju kursa organizuje se izložba uz sve što prati i izlaganja ozbiljnih metnika, poput štampanja kataloga. To je odličan način da se kod mališana "pelcuje" prava ljubav prema umetnosti, zalog za budućnost jer će ta deca ceo život odlaziti na izložbe, kupovati slike ili ih stvarati.

Iz "Arta" su zadovoljno činjenicom da njihova letnja škola funkcioniše veoma uspešno, a pokazalo se da su njihovi polaznici naučili dovoljno da se nađu na četiri među prvih pet upisanih u srednju umetničku školu.

Roditelji decu mogu da prijavljuju na broj galerije 034354154 u periodu od 9 do 18 sati.