Kultura

ESTAM world music festival u Skc-u (PROGRAM)

Autor: Jovana Mladenović
09:00 | Četvrtak, 12 12 2019

SKC Kragujevac organizuje drugo izdanje jedinstvenog muzičkog festivala – ESTAM world music festival,  koji će se održati 13. i 14. decembra od 20 časova u Knjaževsko-srpskom teatru.

Festival ima za cilj da predstavi aktuelnosti sa svetske i lokalne world music scene, da popularizuje muziku i autore ovog žanra koji nosi specifičnosti raznih podneblja kombinujući ih sa različitim stilovima.

ESTAM je za dve godine uspešno realizovao nastupe muzičkih izvođača iz zemlje i regiona - Naked, Oratnitza, Shira U'tfila, Jovan Pavlović, Marko Marković, Damir Imamović Sevdah Takht, Eklektik Orkestra i naišao na pozitivne reakcije publike. Prepoznat je među aktivnim članovima i poznavaocima umetničke, jazz i world muzičke scene i širom publikom, ali i kao značajna manifestacija na kulturnoj mapi grada. 

Festival će ove godine predstaviti publici zvezde međunarodne muzičke scene i velikane domaćih zvučnih prostora. 

U Knjaževsko srpskom teatru 13. i 14. decembra nastupiće premijerno sastav iz Srbije SYRINX, iz Austrije FATIMA SPAR QUINTET (dobitnica prestižnih nagrada Austrian World Music Award i BBC World Music Award),  renomirana pevačica evropske scene švajcarsko-albanskog porekla ELINA DUNI sa svojim triom i vojvođanski kompozitor i instrumentalista Boris Kovač i njegov NEW RITUAL ORCHESTRA. 

Ovogodišnji Estam World music festival podržao je i Grad Kragujevac, Austrijski kulturni forum, World music asocijacija Srbije, Radio televizija Kragujevac i drugi. 

Ulaznice u pretprodaji 600 dinara (pojedinačna) i 1000 dinara (komplet), u prodaji 800 dinara (pojedinačna) i 1400 dinara (komplet).

PROGRAM:

petak, 13. decembar
Syrinx i Fatima Spar Quintet

subota, 14. decembar
Elina Duni Trio i Boris Kovač New Ritual Quartet