KulturaFoto: InfoKG - Arhiva

Humanitarni koncert učenika Muzičke škole „Dr Miloje Milojević“

Autor: InfoKG
11:00 | Sreda, 29 11 2023

Učenici muzičke škole „Dr Miloje Milojević“ u Kragujevcu prirediće koncert humanitarnog karaktera namenjen štićenicima Centra za razvoj socijalne zaštite „Kneginja Ljubica“. Koncert će biti održan sutra u 20č, u Svečanoj sali Prve kragujevačke gimnazije. Program će izvesti preko dvadeset učesnika.

Sa ciljem da prikupe što veći iznos sredstava, učenici žele da programom koncerta zainteresuju širu publiku, pa će se osim poznatih dela klasične muzike, na programu naći i atraktivne džez melodije, prepoznatljiva muzika Astora Pijacole, ali i tradicionalne narodne melodije i popularna muzika.

Ideja o humanitarnom koncertu nastala je u đačkom parlamentu Muzčke škole, na inicijativu razrednog starešne odeljenja IV/2, profesora Marka Stojkovića. Učenici su pokazali veliku volju da svoje talente, kreativnost i ljubav prema muzici usmere prema plemenitom cilju. Organizaciju ovog koncerta prati veliki entuzijazam, pa se tako pozivu za učešće odazvao veliki broj đaka.

U godini kada smo na našim prostorima bili svedoci nezapamćenih tragedija koje su pogodile pre svega decu školskog uzrasta, učenici Muzičke škole svojim angažmanom pokazuju da su empatija i briga o ugroženima u svom okruženju ipak prisutne među mladim ljudima.

Minimalna cena ulaznice iznosi simboličnih 200 dinara, a sav prihod namenjen je Prihvatilištu za decu i mlade u okviru Centra za razvoj socijalne zaštite „Kneginja Ljubica“.