KulturaFoto: kragujevac.rs

Novogodišnji koncert mladih pijanista Kragujevca u Prvoj gimnaziji

Autor: Branko Vukašinović
13:00 | Četvrtak, 21 12 2017

Novogodišnji koncert mladih pijanista Kragujevca biće održan sutra od 20 časova u Svečanoj sali Prve kragujevačke gimnazije. Na koncertu će nastupiti učenici klavirskog odseka osnovne i srednje Muzičke škole “Dr Miloje Milojević”.  

Namera je da se najboljim učenicima omogući aktivno učešće u koncertnom životu grada, što je često zanimljivije i izazovnije od učešća na manifestacijama zatvorenog tipa. Profesori klavira su takođe želeli da svojim učenicima pruže dodatni motiv da vežbaju i na vreme pripreme deo programa, sa kojim će se u drugim polugodištu predstaviti na na domaćim i međunarodnim takmičenjima. Na kraju, smatramo da klavirski odsek naše škole ima šta da pokaže i pruži svojim sugrađanima - lepu muziku i kvalitetne interpretacije, oblikovane posvećenim i nesebičnim radom učenika i profesora”, izjavila je šef klavirskog odseka Muzičke škole “Dr Miloje Milojević”, Jelica Rihterović.

Iz Muzičke škole “Dr Miloje Milojević” pozivaju sve zainteresovane Kragujevčane da prisustvuju koncertu, a ulaz je slobodan.