Kultura

Idejna rešenja za idanja "Koraka" dizajniraće stidenti FULUM-a

Autor: Jovana Mladenović
13:00 | Ponedeljak, 15 06 2020

Filološko umetnički fakultet Univeriteta u Kragujevcu i Ustanova kulture „Koraci“ su potpisivanjem Ugovora u zgradi Gradske uprave ozvaničili već postojeću uspešnu saradnju. Studenti će sada aktivnije biti uključeni u dizajniranje knjiga kragujevačkih autora, a to će doprineti i vidljivosti fakulteta u sistemu visokoškolskih ustanova.

Ugovor o saradnji su potpisali dekan FILUM-a, Zoran Komadina i direktora Ustanove kulture „Koraci“ Zlatko Milojević.

Intenzivna saradnja sa profesorima i studentima FILUM-a u prethodnom periodu, na osnovu urađenog, je pre svega produktivna. 

Saradnja koja je sada ozvaničena pozitivno će se odraziti na unapređenje kulturne scene grada Kragujevca, ali doprineti i vidljivosti fakulteta u sistemu visokoškolskih ustanova. Na ovaj način direktno i studente i profesore uključujemo u dizajniranje knjiga kragujevačkih autora, studenti stiču nove veštine i kompetencije, rekao je Miljan Bjeletić, član Gradskog veća za kulturu.

Ustanova kulture „Koraci“ je najmlađa tog tipa u gradu, osnovana sa ciljem da pospeši književno stvaralštvo Kragujevčana. Na prošlogodišnjem konkursu bilo je prijavljeno više od 30 radova i uz pomoć profesora sa FILUM-a realizovano je 26 knjiga. "Ove godine ćemo imati više od 20 knjiga i želeli smo da saradnju koju smo imali sa profesorima Odseka za primenjenu i likovnu umetnost formalizujemo i kroz stručnu praksu uključimo studente i sprovedemo delove nastavnog programa fakulteta", rekao je Zlatko Milojević, direktor Ustanove kulture „Koraci“.