KulturaFoto: pixabay.com-ilustracija

Jubilej i izložba Foto-kluba Kragujevac

Autor: InfoKG
12:00 | Nedelja, 01 10 2023

Foto klub Kragujevac ove godine obeležava 10 godina od reosnivanja i pet uzastopnih laureata (2018 - 2022) najboljeg foto kluba u Republici Srbiji prema kriterijumima Foto saveza Srbije. Tim povodom u galeriji Narodne biblioteke “Vuk Karadžić” sutra od 19 časova će biti otvorena izložba članova Foto kluba Kragujevac pod nazivom "Pet zvezdica", uz podršku Foto-Saveza Srbije.

Na izložbi će biti prikazano 55 fotografija 31 učesnika. Ovu izložbu prati i digitalna projekcija 120 radova na video bimu.

Foto-klub Kragujevac je od strane Foto-saveza Srbije petu godinu za redom proglašen za najbolji foto-klub u zemlji, prvenstveno zahvaljujući napredovanju svojih članova u hijerarhiji Foto-saveza i ostvarenim rezultatima na foto-salonima u zemlji i inostranstvu.

Pored učešća na salonima umetničke fotografije, članovi su redovni učesnici na većini foto-festivala, izložbi i druženja u zemlji i regionu.

Foto klub Kragujevac godišnje organizuje četiri međunarodne izložbe sa FIAP, PSA i Master of Light rangom, koje su prepoznate širom sveta, što pokazuje veliki broj učešća stranih autora.

Foto-klub Kragujevac već petu godinu organizuje konkurs za izbor najboljih fotografija pod nazivom "Fotografija meseca", kao i celodnevne izlete i druženja članova pod nazivom "Foto-krug" ,gde oni fotografišu na zadatu temu, razmenjuju znanja i neguju  kulturu fotografije. 

Članovi Foto-kluba Kragujevac s ponosom nose ime svog grada, a glas o Kragujevcu se zahvaljujući njihovom učešću na izložbama pronosi širom sveta.

Postignuti uspesi na polju razvoja umetničke fotografije, učinili su da Foto-klub Kragujevac bude priznat od strane kragujevačke kulturne javnosti i Grada Kragujevca, kao njen aktivan deo.