KulturaFoto: InfoKG - Arhiva

Koncert violinistkinje Aleksandre Milanović u Univerzitetskoj galeriji

Autor: InfoKG
13:30 | Ponedeljak, 11 12 2023

U Univerzitetskoj galeriji, sutra od 19 časova, nastupiće violinistkinja Aleksandra Milanović, uz besplatan ulaz.

Aleksandra Milanović se aktivno bavi izvođenjem solo, kamerne i orkestarske muzike a ovom prilikom će se publici predstaviti delima za solo violinu koja su komponovali J. S. Bah i G. F. Teleman.

Violinistkinja Aleksandra Milanović se aktivno bavi izvođenjem solo, kamerne i orkestarske muzike. Osnovne i magistarske studije je završila na FMU u Beogradu u klasi Milutina Kosanovića.

Trenutno je student doktorskih studija na FMU u Beogradu na programu Izvođačke umetnosti – violina, u klasi Marije Špengler. Usavršavala se na majstorskim kursevima kod Dejana Mihailovića, Igora Ozima, Sergeja Kravčenka, Paula Gulde, Minčo Minčeva, Gordana Nikolića i Marije Špengler.

Učestvovala je na festivalima kao što su: NOMUS, BEMUS, Koma, Dani orgulja, Tribina kompozitora, Festival harfe, Mokranjčevi dani, Ohridsko leto, Belgrade Saxperience, Konstantinus, BUNT, kao i u okviru ciklusa Kolarčev podijum kamerne muzike. Aktivna je kao kamerni muzičar. Član je NBO, kamernog orkestra Muzikon, Gudačkog kvarteta Mokranjac, a sarađivala je i sa BKO Ljubica Marić, KO Gudači Sv. Đorđa, ansamblom Metamorfozis i orkestrom Žebeljan. Bila je član Beogradske Filharmonije od 2006. do 2020. godine.

Zaposlena je na Filološko-umetničkom fakultetu u Kragujevcu u zvanju docenta za umetničku oblast Gudački instrumenti – violina.