KulturaFoto: kragujevac.ls.gov.rs

Proglašeni pobednici „Đurđevdanskog venca“

Autor: InfoKG
13:00 | Utorak, 07 05 2024

"Kragujevac koji volim" je tema literarnog konkursa „Đurđevdanski venac“ kojim grad Kragujevac, u saradnji sa sponzorima, drugu godinu za redom nagrađuje najtalentovanije učenike osnovnih škola, a juče su, povodom Dana grada, proglašeni pobednici.

Prispeli radovi ocenjivani su u dve starosne kategorije, od prvog do četvrtog i od petog do osmog razreda osnovne škole.

Prvu nagradu „Đurđevdanski venac“ u kategoriji nižih razreda osvojio je Mihajlo Bošković III/5 učenik OŠ „Stanislav Sremčević“, drugu Ognjen Kostić III/2 OŠ „Živadinka Divac“ i treću Jakov Jovanović III/3 OŠ „Stanislav Sremčević“, dok u kategoriji viših razreda, prvu nagradu je osvojila Milica Stepanović VI/2 OŠ „Đura Jakšić“, drugu Sofija Ćirić VI OŠ „Julijana Ćatić“ i treću je osvojio Aljoša Sekulić VIII/3 OŠ „Vuk Stefanović Karadžić“.

Povodom obeležavanja Dana grada, Ustanova kulture „Koraci“ u saradnji sa Gradom i časopisom „Dečje iskre“ organizovala je literarni konkurs „Đurđevdanski venac“ na temu „Kragujevac koji volim“. Interesovanje je bilo veliko. A u saradnji sa plesnom školom „Atrium“ i dramskim studijom Doma omladine dodatno smo oplemenili današnji program, rekla je Mirjana Milenković, direktorka Ustanove kulture „Koraci“.

„Đurđevdanski venac“ je nagrada koja je ustanovljena prošle godine od strane Grada sa ciljem afirmacije i kreativnosti kod dece i njihovim boljim upoznavanjem sa istorijom i kulturom grada u kome žive, istakla je Sanja Živković, zamenik glavnog urednika časopisa „Dečje iskre“ i član žirija. 

Učenici osnovnih škola bili su u prilici da u roku od mesec dana šalju radove na temu „Kragujevac koji volim“, a tročlani žiri, koji su činili profesori srpskog jezika i književnosti, odabrali su najbolje radove. 

Svi radovi će biti objavljeni u časopisu „Dečje iskre“ i ovo je način da skrenemo pažnju na značaj današnjeg dana, Dana grada ali i da na pravi način deci pokažemo šta znači voleti svoj grad, rekla je Sanja Živković.

Posetioci su bili u prilici da na Trgu vojvode Radomira Putnika dožive nesvakidašnje i uzbudljivo iskustvo - let balonom i da na jedinstven način uživaju u panoramskom pogledu.
 

Galerija slika