Kultura

Narodni muzej na jednoj od vodećih svetskih aplikacija za putovanja

Autor: Jovana Mladenović
09:00 | Sreda, 27 02 2019

Narodni muzej u Kragujevcu odnedavno je postao deo globalne platforme „Cultural Places“. Instaliranjem ove besplatne aplikacije na pametnim mobilnim uređajima svi će imati priliku da se upoznaju sa istorijatom i ponudom Narodnog muzeja. 

Ovaj audio vodič je dostupan na srpskom i engleskom jeziku i sadrži 11 priloga: Milošev venac, istorija muzeja, zgrada muzeja, Amidžin konak, Konak kneza Mihaila, galerija, Stara skupština, Mali likovni salon, Kuća prote Miloja Barjaktarevića, Vojno-tehnički institut i Stara livnica.

Aplikacija „Cultural Places“, koju je razvila austrijska kompanija Oroundo, jedna je od vodećih aplikacija za putovanja, sa preko 500.000 destinacija širom sveta i sa brojnim partnerima sa kojima radi na kreiranju ovakvih digitalnih vodiča. Aplikacija predstavlja lični turistički vodič za pametne telefone, a omogućava jednostavnu pretragu turističkih destinacija, upotrebu profesionalno kreiranih multimedijalnih digitalnih vodiča za veliki broj svetski poznatih atrakcija, planer putovanja i najsavremeniju navigaciju za turiste.

Vodič je kreirao „Cultural Places“ tim u saradnji sa Narodnim muzejom Kragujevac, a pod pokroviteljstvom Ministarstva kulture i informisanja Republike Srbije.