KulturaFoto: Facebook / Galerija Mostovi Balkana

Otvaranje izložbe Mirjane Maoduš u galeriji „Mostovi Balkana“

Autor: InfoKG
13:00 | Sreda, 17 05 2023

U galeriji „Mostovi Balkana“, sutra od 20 časova, svečano će biti otvorena izložba slika Mirjane Maoduš. Izložbu otvara Nikola Kusovac, najznačajniji i najstariji likovni kritičar u Srbiji.

Publika u Kragujevcu biće u prilici da uživa u slikama Mirjane Maoduš u galeriji „Mostovi Balkana“ u periodu od 18. maja do 6. juna 2023. godine.

Mirjana Maoduš je učestvovala na zajedničkim likovnim smotrama, između ostalih na Majskim i Jesenjem salonima u Parizu, Izložbama UENO muzeja u Tokiju, Izložbama Slobodna akademija slikarstva u Milanu, Oktobarskim salonima, Jesenjim izložbama, Izložbama Crtež i mala plastika u Beogradu itd. Samostalno izlaže od 1973, u otadžbini i širom sveta, između ostalog u Narodnom muzeju Srbije, Galeriji Ulusa, Galeriji 73, Galeriji Ruskog doma, Galeriji savremene umetnosti u Kruševcu, Gradskoj galeriji u Užicu, Muzeju Hercegovine u Trebinju,  itd.

Njena dela čuvaju i izlažu Narodni muzej Srbije, Muzej savremene umetnosti i Galerija 73 u Beogradu, Muzej Hercegovine u Trebinju, Narodni muzej u Kruševcu, Mijagi muzej u Tokiju, Muzej savremene umetnosti u Kamakuri, a nalaze se i u mnogim privatnim zbirkama. Takođe, redovno se, od 1998, reprodukuju kao novogodišnje čestitke Uneska.