KulturaFoto: kragujevac.ls.gov.rs

“Parni valjak” otvorio 13. Arsenal fest: Na tri bine 70 izvođača (FOTO)

Autor: InfoKG
11:00 | Četvrtak, 29 06 2023

U Kragujevcu je sinoć počeo 13. Arsenal fest, poznati muzički festival na otvorenom, koji će na prostoru Kneževog arsenala ove godine trajati četiri dana. Na glavnoj bini koncert je otvorila grupa Parni valjak sa novim pevačem Igorom Drvenkarom, a zatim je atmosferu, nakon kišnog dana, dodatno zagrejao svirkom mladi slovenački bend Džoker aut.

Sastav Buč Kesidi je već odavno poznat posetiocima Arsenala, a prvo veče je na Glavnoj sceni zatvorio Đorđe.

Na Garden stejdžu prve večeri nastupili su Crna lista, Fraktal, Gazda Paja, Kanda Kodža i Nebojša, dok su ljubitelji elektronske muzike mogli na Eksploziv sceni da uživaju u izuzetno kvalitetnim izvođačima ove vrste muzike.

Zvezda drugog festivalskog dana, 29.juna, je jedan od najvećih svetskih hard-rok bendova svih vremena Kult “The Cult”. Arsenalova publika videće večeras i Kluč “Clutch” na glavnoj bini, koji se prvi put koncertno predstavlja u Srbiji. Na glavnoj bini sviraće Vlatko Stefanovski, kao i hrvatski Let 3. Iste večeri na garden binu stiže alternativni ruski bend Shortparis koji ima svetsku karijeru, a na istoj sceni sviraće i kragujevački Epilog. 

Međunarodno priznati virtuoz na violini Nemanja Radulović zasviraće u petak 30. juna na glavnoj bini sa svojim orkestrom  Double Sens koji čini 20 vrsnih muzičara iz Srbije i Francuske. U srcu Šumadije koncertno će promovisati aktuelni album "Roots". Na Arsenalu će u petak svirati Dubioza kolektiv, Beogradski sindikat, Artan Lili, Marko Luis, Filip Baloš, Darkšajns i drugi. Program na glavnoj bini otvoriće Smak plus bend koji je sastavljen od dece članova legendarnog Smaka, a radi pod patronatom Radomira Mihailovića Točka i ostalih "smakovaca". 

Poslednje veče, 1. jula na glavnoj bini, zatvoriće Pendulum DJ set. Ovaj australijsko-britanski bend godinama je kombinovao dran end bejs sa gitarskom svirkom, a već duže vreme su aktivni i kao DJ set. Nastupiće i Ateist Rep, Built to spill, Vlada Janjić, , Peppe Lea Dobričić, Zoster, Gibonni, Parov Stelar , Kolja & Grobovlasnic, KBO.

Galerija slika