KulturaFoto: GTO Kragujevac

Počinje festival ESTAM 2023 - Glasovi! Glasovi!

Autor: InfoKG
11:00 | Četvrtak, 17 08 2023

U okviru festivala ESTAM 2023 – Glasovi! Glasovi! , sutra od 21 čas u SKC-u nastupaju Dj Vladimir Arsenijevic (NZA) i Dj Goran Simonoski.

Dj Vladimir Arsenijevic (NZA)

Tek četiri godine na DJ sceni a već izrazito prepoznatljiv po prirodnom odnosu sa publikom vodeći ih kroz groovy selekcije afričkih ritmova.

Sjajnim osećajem za miksovanje uvek uspeva sve da razigra i odvede nas u svet apsolutne slobode pokreta i plesa kombinujući više žanrova (disco, nu disco, house, afrobeat).

Od barova, klubova pa do festivala, svi koji su ga čuli reći će vam isto – originalna, kreativna, energična i izuzetno razđuskana atmosfera!

Goran Simonoski

Goran Simonoski je muzički producent i DJ, aktivan na našoj sceni više od dve decenije. Njegovi projekti Belgradeyard Sound System, Piece of Shh, Brickwall Brigade i, od 2015. TAPAN, našli su put na izdanjima renomiranih izdavačkih kuća kao što su Soundway, Cosmic Sounds, Ninja Tune, Malka Tuti i drugih. Goran je takođe bio i jedan od osnivača i organizatora kultnog festivala elektronske muzike – Dis-patch.

Kao DJ, Goran se ne drži jednog muzičkog pravca, već njegovi setovi šetaju od Afrike do Jamajke, istražujući izlomljene (poli)ritmove i mistične melodije.

Njegova radijska emisija YARDSTYLE emituje se jednom mesečno na berlinskom radiju D59B, već pune dve godine.