KulturaFoto: Knjaževsko-srpski teatar

Počinje nova pozorišna sezona u KST-u, u prodaji sezonske karte (REPERTOAR)

Autor: Jovana Mladenović
14:00 | Subota, 02 09 2023

Knjaževsko-srpski teatar u novoj sezoni otvoriće svoja vrata kragujevačkoj publici 7. septembra izvođenjem predstave "Uobraženi bolesnik", Ž. B. P. Molijera, u režiji Đorđa Nešovića. 

Istog datuma održaće se konferencija za medije na kojoj će biti objavljena selekcija 18. Joakimfesta, međunarodnog pozorišnog festivala koji se tradicionalno organizuje u oktobru mesecu, a ove godine će trajati od 10. do 17. oktobra.

Teatar je i u 2023. godini deo manifestacije Dani Srpske u Srbiji, pa kragujevačka publika može da pogleda monodramu Jefimija, u izvođenju Gradskog pozorišta iz Trebinja, 21. septembra.

Povodom jubileja – obeležavanja 200 godina od rođenja kneza Mihaila Obrenovića, kao deo centralne svečanosti grada Kragujevca koja će se održati u Narodnom muzeju Šumadije 16. septembra, ansambl Teatra izvešće dramski prikaz Knežev zapis, V. Đorđevića, u režiji Mladena Kneževića.

KST ovog meseca učestvuje i na festivalu „Bucini dani“ predstavom "Rasvetljavanje slučaja serije ubistava trovanjem u Ćuprijskom okrugu sedamdesetih godina 20. veka", koja će se odigrati 27. septembra u Aleksandrovcu.

U novoj pozorišnoj sezoni Knjaževsko-srpski teatar nastavlja sa aktivnostima koje se tiču lokalne zajednice. Publika 9. septembra može pogledati predstavu "Briši od svoje žene" koja će se izvesti humanitarno, a sav prihod od prodatih ulaznica biće usmeren na pomoć porodici Đoković koja je nedavno ostala bez svog doma. 

Saradnja sa Kancelarijom za mlade Kragujevac planirana je i ove sezone tako da mladi Kragujevčani mogu gledati matine – predstave u dnevnom terminu.

Lepa vest za ljubitelje pozorišta i najredovnije posetioce je da su i ove godine sezonske karte u prodaji. Godišnja karta za predstojeću 2023/24 sezonu važi za sve premijerne i reprizne predstave Knjaževsko-srpskog teatra, festival JOAKIMFEST i određene gostujuće predstave. Cena za jednu osobu je 6.000 dinara, dok je cena karte za dve osobe 11.000 dinara. Na ovaj način uprava pozorišta želi da omogući ljubiteljima i najvernijim posetiocima pozorišta da po pristupačnoj ceni gledaju sve predstave kragujevačkog teatra i postanu deo pozorišne umetnosti i srpske kulturne scene.

Biletarnica teatra počela je sa radom 1. septembra i radiće po noovm radnom vremenu, radnim danima i subotom:

jednokratno 10-16 časova, kada nema predstava na repertoaru
dvokratno 10-14 i 18 časova do početka predstave, u danima kada se igraju predstave.     

Kontakt biletarnice: 034 322 063 i 061 16 43 791.

REPERTOAR:

Ž.B.P.  Molijer  
Režija Đorđe Nešović
UOBRAŽENI BOLESNIK
7. septembar 20.00 časova 

Rej Kuni 
Režija Ferid Karajica
BRIŠI OD SVOJE ŽENE
9. septembar 20.00 časova 

F.M. Dostojevski 
Režija Borjanka LJumović
VELIKI INKVIZITOR 
Master rad studenata glume 
Fakulteta umetnosti u Kosovskoj Mitrovici
12. septembar 20.00 časova

Petar Mihajlović
Režija Jug Đorđević
CHRISTOPHER THOMAS KNIGHT 
19. septembar 20.00 časova

DANI SRPSKE U SRBIJI 
Zvonimir Kostić 
Režija Željko Milošević 
Monodrama JEFIMIJA 
Gradsko pozorište Trebinje 
21. septembar 20.00 časova

Novica Savić 
Režija Dragan Jakovljević
OPET PLAČE, AL’ SAD OD SREĆE 
23. septembar 20.00 časova

Milovan Mračević
Režiija Aleksandar Lukač 
USPOMENE NA „CRVENU ZASTAVU“
26. septembar 20.00 časova 
28. septembar 20.00 časova   

Zoltan Egreši 
Režija Marko Misirača 
BLITVA I KROMPIR
30. septembar 20.00 časova